Zwembadonderhoud: groene aanslag verwijderen

Share

Het is niet simpel om je zwembadwater algenvrij en proper te houden. Daarom grijpen mensen al snel naar ongezonde chemische producten. De Water Activator van AguaVibes is een gezond alternatief.

Een zwembad is verfrissend in de warme zomermaanden, maar het is niet simpel om het water algenvrij en proper te houden. Daarom grijpen mensen al snel naar ongezonde chemische producten. De Water Activator van AguaVibes is een gezond alternatief.

Het is belangrijk dat je een zwembad onderhoudt. Zo dien je de pH-waarde van het water met regelmaat te controleren om het gezond en helder te houden. En dus om de vorming van groene algen te voorkomen. Pas wel op met het gebruik van chemische producten, want die zijn mogelijk schadelijker voor jouw gezondheid dan je denkt.

Anti-algenproducten: een ongezonde en dure bedoening

Ongezond voor ons lichaam

Algen zien er vies uit en verschijnen vrij snel in zwembadwater. Toch zijn ze niet per definitie schadelijk voor onze gezondheid. Ze veroorzaken helemaal geen ziektes, dus je kan probleemloos je zwempartijtje verderzetten.

Vele mensen vinden de algen echter onhygiënisch en storend. Ook kunnen ze een onaangename geur verspreiden. Daarom wordt er vaak naar klassieke anti-algenproducten gegrepen. Deze producten zitten helaas boordevol quaternair ammoniumzout.

Dat zout is een tamelijk toxische stof. Uiteraard doet het de algen verdwijnen, maar het is daarnaast ook ongezond voor de mens en het milieu. En dat is geen lachertje, want kinderen krijgen tijdens een plonspartijtje weleens een slok water binnen. Jij en je gezin verdienen beter dan te zwemmen in een chemisch gemanipuleerd bad.

Een dure hap uit je budget

Een anti-algenproduct is niet alleen ongezond voor ons, maar ook voor onze geliefkoosde portemonnee. Studies tonen aan dat je voor een zwembad van 70 m³ per jaar ongeveer € 200 moet neerleggen aan anti-algenproducten. De algen zijn dan misschien wel weg, maar ook heel wat van onze centen.

De Water Activator: proper water zonder chemische producten

Wil je graag zwemmen in algenvrij water zonder je zorgen te maken over ongezonde chemische middelen? Dat kan perfect met de Water Activator van AguaVibes. De Water Activator:

  • voorkomt kalk- en algenvorming,
  • maakt geen gebruik van chemische producten
  • en behoudt de samenstelling en de kwaliteit van het leidingwater.

Je hebt dus geen last meer van algen of die vervelende, lelijke witte rand aan het wateroppervlak. Deze rand – waar ieder zwembad last van krijgt – is namelijk kalkaanslag. Bovendien kost het gebruik van de Water Activator jou maar zo’n 10 tot € 15 op jaarbasis. Een gigantisch verschil met klassieke anti-algenproducten.

AguaVibes: gezond leidingwater én geen kalkvorming

AguaVibes staat voor gezond water. We concentreren ons op de gezondheid van mensen, het milieu en toestellen. Daarom ontwikkelen we producten die jouw gezondheid bevorderen en ecologisch zijn. We beseffen dat water de basis is van al het leven. En het verdient dan ook onze focus.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar