Waterverzachter: natrium schaadt je gezondheid

Share

Wil je een waterontharder kopen? Dan weet je wellicht niet dat waterverzachters de samenstelling van drinkwater veranderen en dus jouw gezondheid kunnen schaden. Ze wisselen namelijk gezonde mineralen – met name magnesium en calcium – in voor het mogelijk schadelijke natrium.

Staat een waterverzachter kopen op jouw planning? Dan weet je wellicht niet dat waterverzachters de samenstelling van drinkwater veranderen en dus jouw gezondheid kunnen schaden. Ze wisselen namelijk gezonde mineralen – met name magnesium en calcium – in voor het mogelijk schadelijke natrium.

Magnesium en calcium ingewisseld voor natrium

Traditionele waterontharders zijn meestal ionenuitwisselaars, die gezonde calcium- en magnesiumionen inruilen voor schadelijke natriumionen. Waarom? Samen met magnesium (Mg++) speelt calcium (Ca++) een rol in de hardheid van water en kalkvorming.

De verwijdering van deze mineralen uit het drinkwater is problematisch, want magnesium en calcium zijn wondermineralen. Ons lichaam heeft ze broodnodig. Natrium daarentegen kan schadelijk zijn voor de gezondheid indien we er te veel van opnemen.

Waarom is natrium slecht voor je gezondheid?

Hart- en vaatziekten

De consumptie van te veel natrium of zout doet het risico op hart- en vaatziekten, beroertes en verschillende soorten kanker toenemen. Denk maar aan maagkanker. Zout verhoogt ook de bloeddruk en de kans op nierstenen stijgt aanzienlijk.

Osteoporose

Verder veroorzaakt natrium mogelijk osteoporose. Ons lichaam neemt namelijk calcium op voor botopbouw, maar natrium remt die opname af. Gevolg? Je botten gaan slijten, wat gepaard gaat met heel wat pijn, een lage botdichtheid en dus meer kans op breuken.

Dikmaker

En voor wie op de lijn let, is natrium ook te mijden. Hoe meer zout je eet, hoe meer vocht je lichaam vasthoudt. Daardoor komen de kilo’s snel aan en kan je zelfs wallen onder je ogen krijgen.

Waterverzachters overschrijden mogelijk Vlaamse norm van water voor menselijke consumptie

In België is in het Besluit van de Vlaamse regering inzake de kwaliteit en levering van water bestemd voor menselijke consumptie een natriumnorm opgenomen van maximaal 200 mg/l. Zo wil de overheid voorkomen dat je lichaam te veel zout verwerkt. Traditionele waterverzachters overschrijden mogelijk die norm.

Water behandeld door traditionele waterverzachters is niet conform de Europese richtlijn voor drinkwater

Bovendien zijn de traditionele waterverzachters niet conform de Europese richtlijn 2001/1220, die zegt dat de samenstelling van drinkwater niet mag wijzigen door middel van chemische producten of zouten.

De ideale oplossing? Kalkvorming voorkomen, maar de samenstelling en de kwaliteit van het drinkwater onveranderd laten. De Water Activator biedt deze oplossing.

De Water Activator: geen kalkvorming én samenstelling water blijft behouden

Wil je een gezond alternatief voor traditionele waterontharders? Ontdek dan de Water Activator van AguaVibes. De Water Activator voorkomt kalkvorming, zonder de samenstelling en de kwaliteit van het leidingwater te wijzigen.

De essentiële en gezonde mineralen gaan dus niet verloren en er wordt geen natrium toegevoegd, wat je gezondheid en welzijn ten goede komt. De Water Activator is het resultaat van 20 jaar innovatie en research. Het is de “waterontharder” van de toekomst.

De werking van de wateractivator

De Water Activator behandelt water door middel van een elektromagnetisch veld, waardoor kalkvorming voorkomen wordt.

In leidingwater zitten de ionen Ca++, Mg++ en CO3--. Zij trekken elkaar steeds aan en vormen samen het molecule CaC03, dat neerslaat in je leidingen en toestellen. Het molecule heet calciet en ken je wellicht beter als kalksteen.

Dankzij de Water Activator bewegen de ionen Ca++, Mg++ en CO3-- heen en weer en van elkaar weg. Daardoor kan de vorming van kalksteen niet langer optreden.

De kalkdeeltjes blijven bijgevolg minuscuul klein en verdwijnen makkelijk via de afvoer. Kalkaanslag in je waterleidingen en huishoudelijke apparaten is dus voortaan compleet uitgesloten.

Dat betekent ook dat de gezonde mineralen calcium (Ca++) en magnesium (Mg++) in het water blijven en er niets aan de samenstelling verandert. Er wordt dus geen natrium toegevoegd.

AguaVibes: gezond leidingwater én geen kalkvorming

AguaVibes staat voor gezond water. We concentreren ons op de gezondheid van mensen, het milieu en toestellen. Daarom ontwikkelen we producten die jouw gezondheid bevorderen en ecologisch zijn. We beseffen dat water de basis is van al het leven. En het verdient dan ook onze focus.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar