Waterontharder zonder zout: hoe werkt het?

Share

Waterontharder zonder zout? Maak kennis met de Water Activator van AguaVibes. In deze blog lees je meer over de werking en de voordelen ervan voor jouw gezin.

De meeste traditionele waterontharders zijn ionenuitwisselaars en maken gebruik van zout om kalkvorming te voorkomen. Maar misschien heb je al wel gehoord over de waterontharder zonder zout? De Water Activator van AguaVibes, bijvoorbeeld? In deze blog gaan we dieper in op de werking.

Hoe ontstaat kalkaanslag?

De mineralen calcium (Ca++) en magnesium (Mg++) in het leidingwater liggen aan de oorzaak van kalkvorming. Zo trekken de ionen Ca++, Mg++ en CO3-- elkaar steeds aan en vormen ze samen het molecule CaC03, dat neerslaat in je leidingen en toestellen. De officiële naam van het molecule CaC03 is calciet, maar je kent het wellicht beter als kalksteen.

Hoe lossen traditionele waterontharders met zout het kalkprobleem op?

Zoals we daarnet beschreven, spelen magnesium (Mg++) en calcium (Ca++) een rol in de vorming van kalk. Om die reden filteren traditionele waterontharders deze mineralen uit het drinkwater. Het merendeel van de traditionele waterontharders werkt namelijk volgens het principe van ionenuitwisseling.

In een ionenuitwisselaar worden de ionen Ca++ en Mg++ in het drinkwater gewisseld voor schadelijke natriumionen. En dat is nefast voor jouw gezondheid. Magnesium en calcium zijn namelijk gezonde mineralen die wonderen verrichten voor ons lichaam. Natrium daarentegen kan jouw gezondheid mogelijk ernstige schade berokkenen.

Zo kan een teveel aan zout leiden tot nieraandoeningen, botontkalking en meer kans op maagkanker. Van zout heb je maar weinig nodig en er zit sowieso al een ruime hoeveelheid in het drinkwater. Een traditionele waterontharder verhoogt de natriumwaarde van het water alleen maar. En dus ook de risico’s op lichamelijke aandoeningen.

Hoe werkt de Water Activator, de zoutloze waterontharder?

Geen zout, wél calcium en magnesium

De Water Activator van AguaVibes is de “waterontharder” van de toekomst en het resultaat van 20 jaar innovatie en research. Omdat zout mogelijk de gezondheid kan schaden, maakt de Water Activator geen gebruik van natrium.

Bovendien behoudt de Water Activator de samenstelling en de kwaliteit van het leidingwater. De essentiële en gezonde mineralen calcium en magnesium worden dus niet ingewisseld en blijven in het water, wat je gezondheid en welzijn ten goede komt.

Kalkaanslag uitgesloten

De Water Activator behandelt water door middel van een elektromagnetisch veld, waardoor kalkvorming voorkomen wordt.

Zoals eerder besproken, trekken in leidingwater de inonen Ca++, Mg++ en CO3-- elkaar steeds aan, wat leidt tot kalksteen. Dankzij de Water Activator bewegen de ionen Ca++, Mg++ en CO3-- echter heen en weer en van elkaar weg. Daardoor kan de vorming van kalksteen niet langer optreden.

De kalkdeeltjes blijven bijgevolg minuscuul klein en verdwijnen makkelijk via de afvoer. Kalkaanslag in je waterleidingen en huishoudelijke apparaten is dus voortaan compleet uitgesloten.

AguaVibes: gezond leidingwater én geen kalkvorming


AguaVibes staat voor gezond water. We concentreren ons op de gezondheid van mensen, het milieu en toestellen. Daarom ontwikkelen we producten die jouw gezondheid bevorderen en ecologisch zijn. We beseffen dat water de basis is van al het leven. En het verdient dan ook onze focus.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar