Waterontharder: verwijdering van gezonde mineralen uit drinkwater

Traditionele waterontharders

Hebben je leidingen en huishoudelijke apparaten last van kalkvorming? Dan wil je vast een waterontharder kopen. Maar wist je dat traditionele waterontharders je gezondheid kunnen schaden? Zo halen ze gezonde mineralen zoals magnesium en calcium uit het drinkwater en verwisselen hen met mogelijk schadelijke stoffen.

De werking van traditionele waterontharders

Het merendeel van de traditionele waterontharders werkt volgens het principe van ionenuitwisseling. In een ionenuitwisselaar worden gezonde calcium- en magnesiumionen in het drinkwater gewisseld voor schadelijke natriumionen. Het natriumgehalte stijgt bijgevolg gevoelig, wat mogelijk je gezondheid schaadt.

Magnesium en calcium

Samen met magnesium (Mg++) speelt calcium (Ca++) een rol in de hardheid van water en kalkvorming. Om die reden filteren traditionele waterontharders deze mineralen uit het drinkwater. En dat komt jouw gezondheid niet ten goede. Magnesium en calcium zijn namelijk gezonde mineralen die wonderen verrichten voor ons lichaam.

Magnesium verbetert bijvoorbeeld je sportprestaties, bestrijdt depressie, verlaagt de bloeddruk en werkt ontstekingsremmend. Ook kan magnesium migraine verhelpen en effectief optreden tegen diabetes type 2.

Ons lichaam heeft ook calcium nodig voor onder meer de opbouw en het onderhoud van onze botten en het gebit. Wie voldoende calcium opneemt, loopt op latere leeftijd minder kans op botontkalking of osteoporose. Ook is het nodig voor de bloedstolling en de werking van onze spieren.

Natrium

Natrium is belangrijk voor de weefselspanning en de waterhuishouding van je lichaam. Maar opgepast: een teveel aan zout is slecht voor je gezondheid. Daarom is drinkwater met een lage concentratie van natrium gezond. Je krijgt immers al voldoende zout binnen via andere levensmiddelen.

En daar wringt het schoentje: traditionele waterontharders verhogen niet alleen het natriumgehalte van het drinkwater, ze verwijderen ook nog eens mineralen die wél gezond zijn voor je lichaam, namelijk Mg++ en Ca++.

Water behandeld door traditionele waterverzachters is niet conform de Europese richtlijn voor drinkwater

Bovendien zijn de traditionele waterverzachters niet conform de Europese richtlijn 2001/1220, die zegt dat de samenstelling van drinkwater niet mag wijzigen door middel van chemische producten of zouten.

De ideale oplossing? Kalkvorming voorkomen, maar de samenstelling en de kwaliteit van het drinkwater onveranderd laten. De Water Activator biedt deze oplossing.

De Water Activator: geen kalkvorming én gezonde mineralen blijven behouden

Wil je een gezond alternatief voor traditionele waterontharders? Ontdek dan de Water Activator van AguaVibes. De Water Activator voorkomt kalkvorming, zonder de samenstelling en de kwaliteit van het leidingwater te wijzigen.

De essentiële en gezonde mineralen gaan dus niet verloren, wat je gezondheid en welzijn ten goede komt. De Water Activator is het resultaat van 20 jaar innovatie en research. Het is de ‘waterontharder’ van de toekomst.

De werking van de wateractivator

De Water Activator behandelt water door middel van een elektromagnetisch veld, waardoor kalkvorming voorkomen wordt.

In leidingwater zitten de ionen Ca++, Mg++ en CO3--. Zij trekken elkaar steeds aan en vormen samen het molecule CaC03, dat neerslaat in je leidingen en toestellen. Het molecule heet calciet en ken je wellicht beter als kalksteen.

Dankzij de Water Activator bewegen de ionen Ca++, Mg++ en CO3-- heen en weer en van elkaar weg. Daardoor kan de vorming van kalksteen niet langer optreden.

De kalkdeeltjes blijven bijgevolg minuscuul klein en verdwijnen makkelijk via de afvoer. Kalkaanslag in je waterleidingen en huishoudelijke apparaten is dus voortaan compleet uitgesloten.

Dat betekent ook dat de gezonde mineralen calcium (Ca++) en magnesium (Mg++) in het water blijven en er niets aan de samenstelling verandert. Er wordt dus geen natrium toegevoegd.

AguaVibes: gezond leidingwater én geen kalkvorming

AguaVibes staat voor gezond water. We concentreren ons op de gezondheid van mensen, het milieu en toestellen. Daarom ontwikkelen we producten die jouw gezondheid bevorderen en ecologisch zijn. We beseffen dat water de basis is van al het leven. En het verdient dan ook onze focus.

Deel dit artikel