Waterontharder prijs: vermijd dure onderhouds- en verbruikskosten

Share

Wil je een waterontharder kopen, maar wil je dure onderhoudskosten vermijden? In deze blog vergelijken we van ieder type waterontharder de onderhouds- en verbruikskosten. Zo kan je een juiste en bewuste keuze maken.

Wil je een waterontharder kopen, maar wil je dure onderhoudskosten vermijden? In deze blog vergelijken we van ieder type waterontharder de onderhouds- en verbruikskosten. Zo kan je een juiste en bewuste keuze maken.

Klassieke waterontharder met zout

Een klassieke waterontharder werkt volgens het principe van ionenuitwisseling. Zo worden de mineralen die verantwoordelijk zijn voor kalkvorming – namelijk calcium en magnesium – ingeruild voor natrium oftewel zout. Gevolg? Geen kalk meer.

Toch is het net dat zout dat vrij kostelijk is. Je moet het immers op regelmatige basis opnieuw bijvullen, wat neerkomt op zo’n € 60 per jaar.

Ook moet je een klassieke waterontharder wekelijks spoelen, wat je waterfactuur met 6 procent verhoogt. Dat resulteert in een meerkost van ongeveer € 30 per jaar.

Jaarlijks moet een klassieke waterontharder eveneens een onderhoud ondergaan. Je zet daar best zo’n € 100 voor opzij. Zelfs de hars dient na verloop van tijd vernieuwd te worden. Die kosten kunnen hoog oplopen.

De filter-waterontharder

De filter-waterontharders zijn dragers van een chemische stof die langzaam oplost in het water. Deze stof verbindt zich aan de mineralen magnesium en calcium, zodat kalkvorming wordt voorkomen.

Ook dit type is niet bepaald voordelig. Zo moet je tweejaarlijks de filter vervangen aan een kostprijs van € 300. Hou dus bij aankoop een meerkost van € 150 per jaar in je achterhoofd.

De elektromagnetische kalkneutralisator

Een elektromagnetische kalkneutralisator zoals de Water Activator van AguaVibes werkt aan de hand van een elektromagnetisch veld. Op die manier trekken calcium en magnesium in het leidingwater elkaar niet langer aan.

Met andere woorden: kalkvorming wordt voorkomen zonder dure filters of chemische producten. Daarom heeft de Water Activator helemaal geen nood aan een regelmatig onderhoud. Ook verhoogt de Water Activator je waterverbruik niet.

De enige verbruikskost waar je rekening mee dient te houden, is het stroomverbruik. En zelfs die kost is verwaarloosbaar laag. Voor een gemiddeld gezin van vier personen kom je uit op een stroomverbruik van slechts € 2 per jaar.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar