AguaVibes Activator of traditionele waterontharder?

Share

Traditionele waterontharders voorkomen kalkvorming in je leidingen en apparaten, maar verwijderen gezonde mineralen uit drinkwater. Met de Water Activator van AguaVibes ben je verlost van kalk en heb je gezond drinkwater. Lees er meer over in deze blog.

Traditionele waterontharders voorkomen kalk in je leidingen en huishoudelijke apparaten. Allemaal verwijderen ze echter ook voedzame en gezonde mineralen en kosten ze veel aan onderhoud. De Water Activator verandert daarentegen niets aan de samenstelling van je leidingwater en vergt geen onderhoud. Lees er meer over in deze blog.

Onderhoud

Haast alle traditionele waterontharders voor privégebruik zijn ionenuitwisselaars. Deze waterontharders zijn voorzien van een cilinder met harskorrels, waarin de calcium- en magnesiumionen in het water gewisseld worden voor natriumionen.

Deze klassieke waterontharders gaan steeds gepaard met regelmatige regeneratiebeurten. Als de harskorrels van de ionenuitwisselaar verzadigd geraken, vermindert hun werking en is een regeneratie noodzakelijk.

De harscilinder is daardoor sterk onderhevig aan slijtageen heeft vaak nood aan een onderhoudsbeurt of vervanging. En dat betekent meer werkingskosten, wat soms flink kan wegen op je budget.

De Water Activator heeft daarentegen nooit een onderhoud nodig. De verschillende onderdelen zijn niet onderhevig aan slijtage. Je hoeft dus geen rekening te houden met terugkerende onderhouds-, gebruiks- of reparatiekosten.

Gezonde mineralen en zouten

Leidingwater bevat heel wat mineralen die gezond voor je zijn. Denk maar aan calcium (Ca++) en magnesium (Mg++). Toch laten waterontharders niet alleen de kalk uit je leidingwater verdwijnen, maar ook deze gezonde bestanddelen.

Magnesium verbetert bijvoorbeeld je sportprestaties, bestrijdt depressie, verlaagt de bloeddruk en werkt ontstekingsremmend. Ook kan magnesium migraine verhelpen en effectief optreden tegen diabetes type 2.

Ons lichaam heeft ook calcium nodig voor de opbouw en het onderhoud van onze botten en het gebit. Wie voldoende calcium opneemt, loopt minder kans op botontkalking of osteoporose. Ook is het nodig voor de bloedstolling en de werking van onze spieren.

Een bijkomend weetje: je kan moeilijk thee maken met water dat behandeld is door een traditionele waterontharder. Het water heeft namelijk een zeepachtige smaak.

Chemische producten

In een ionenuitwisselaar worden gezonde calcium- en magnesiumionen in het water gewisseld voor schadelijke natriumionen. Het natriumgehalte stijgt bijgevolg gevoelig, wat mogelijk je gezondheid schaadt.

Deze vorm van waterontharding gebeurt dus aan de hand van een chemisch product. In de gehele werking van de Water Activator zie je echter geen chemische producten terug.

Europese richtlijn voor drinkwater

De Europese richtlijn 2001/1220 zegt dat de samenstelling van drinkwater niet mag wijzigen door middel van chemische producten of zouten. Dankzij de Water Activator blijven alle gezonde en voedzame mineralen zoals Ca++ en Mg++ in het leidingwater.

Traditionele waterontharders zijn niet conform deze Europese richtlijn. Ze halen essentiële mineralen uit het water en zijn niet toegelaten op het drinkwatercircuit. Leidingwater dat behandeld is door een traditionele waterontharder is nog wel drinkbaar, maar niet voedzaam en daarom ongeschikt op lange termijn.

Kortom: de klassieke waterontharders zijn van nut voor technische toepassingen, maar ongeschikt voor menselijke consumptie.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar