AguaVibes Activator, OneFlow & New Ara: de grote verschillen

Share

De Water Activator van AguaVibes, OneFlow van Watts en de New Ara van Vosges zijn allemaal waterontharders die werken zonder zout. Lees er hier meer over.

De Activator van AguaVibes® is niet de enige waterontharder op de markt die werkt zonder het gebruik van zout. Zo zijn er ook de OneFlow van Watts en de New Ara van Vosges. In deze blog sommen we de voornaamste verschillen beknopt op.

De Activator van AguaVibes®

Hoe werkt de Activator?

Traditionele waterontharders verruilen gezonde en voedzame mineralen zoals calcium en magnesium voor ongezonde zouten. Dat is problematisch, want ons lichaam heeft die gezonde mineralen nodig om normaal te functioneren.

De Activator behandelt daarom water door middel van een elektromagnetisch veld, waardoor kalkvorming niet meer plaatsvindt. Dat betekent dat – in tegenstelling tot een traditionele waterontharder – de essentiële mineralen in het water blijven. Zo beschik jij over gezond, maar kalkvrij leidingwater.

Omdat de Activator zonder zouten of chemische producten werkt, heeft hij geen regelmatig onderhoud nodig, moet je geen filters vervangen en is er een fikse kostenbesparing op korte en lange termijn.

New Ara van Vosges

Hoe werkt de New Ara?

Net zoals de Activator gebruikt de New Ara een magnetisch veld om kalkvorming te vermijden. Wanneer het water door het toestel loopt, wijzigt de moleculaire structuur van de mineralen in het water en klonteren ze niet meer samen tot kalk. Dat proces gebeurt zonder een elektrische aansluiting of waterafvoer.

Wat is het verschil met de AguaVibes® Activator?

Het grondprincipe van de werking is vergelijkbaar, maar het verschil zit ‘m in de details. Zo gebruikt de New Ara een magnetisch veld van maar liefst 10.000 Gauss, wat niet realistisch is en gewoonwegte krachtig is voor huishoudelijk gebruik.

De Activator heeft dankzij zijn gepatenteerde techniek en 20 jaar ervaring daarentegen een snel pulserend magnetisch veld. Zo verkrijg je een betere werking, maar met een veel minder krachtig veld dat wél geschikt is voor huishoudelijke toepassingen.

OneFlow van Watts

Hoe werkt de OneFlow?

De OneFlow hanteert een innovatieve technologie, namelijk Template Assisted Crystallization oftewel TAC. De korrels in de filters van het toestel trekken de calcium- en magnesiummineralen in hard water aan en zetten ze om in microscopische kristallen.

Deze kristallen komen vervolgens terug in het leidingwater en zetten zich niet meer af als kalkaanslag. Kalk in je leidingen of toestellen is dus niet meer mogelijk. Het toestel gebruikt hierbij geen zout of elektriciteit en er is geen afvalwater.

Wat is het verschil met de AguaVibes® Activator?

Beide toestellen werken zonder zouten, maar er zijn toch grote verschillen in de manier om kalkvorming te voorkomen. Zo is de werking van de OneFlow erg vaag. Niemand weet hoe het proces precies verloopt. Bovendien moet er tweejaarlijks een filter vervangen worden met een kost van 230 euro. Dat is dus 115 euro per jaar.

De Activator gebruikt echter geen filters en heeft nooit een onderhoud nodig. De aankoopkost van de Activator mag dan wel hoger liggen, maar op lange termijn ben je dus overduidelijk goedkoper af. Kortom: de Activator is een duurzamere oplossing. Zowel voor het milieu als voor je portemonnee.

AguaVibes: bevordering gezondheid en milieu

AguaVibes staat voor gezond water. We concentreren ons op de gezondheid van mensen, het milieu en toestellen. Daarom ontwikkelen we producten die jouw gezondheid bevorderen en ecologisch zijn. We beseffen dat water de basis is van al het leven. En het verdient dan ook onze focus.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar