AguaVibes Activator, OneFlow & New Ara: de grote verschillen

Wateractivator oneflow newara

De Activator van AguaVibes® is niet de enige waterontharder op de markt die werkt zonder het gebruik van zout. Zo zijn er ook de OneFlow van Watts en de New Ara van Vosges. In deze blog sommen we de voornaamste verschillen beknopt op.

De Activator van AguaVibes®

Hoe werkt de Activator?

Traditionele waterontharders verruilen gezonde en voedzame mineralen zoals calcium en magnesium voor ongezonde zouten. Dat is problematisch, want ons lichaam heeft die gezonde mineralen nodig om normaal te functioneren.

De Activator behandelt daarom water door middel van een elektromagnetisch veld, waardoor kalkvorming niet meer plaatsvindt. Dat betekent dat – in tegenstelling tot een traditionele waterontharder – de essentiële mineralen in het water blijven. Zo beschik jij over gezond, maar kalkvrij leidingwater.

Omdat de Activator zonder zouten of chemische producten werkt, heeft hij geen regelmatig onderhoud nodig, moet je geen filters vervangen en is er een fikse kostenbesparing op korte en lange termijn.

New Ara van Vosges

Hoe werkt de New Ara?

Net zoals de Activator gebruikt de New Ara een magnetisch veld om kalkvorming te vermijden. Wanneer het water door het toestel loopt, wijzigt de moleculaire structuur van de mineralen in het water en klonteren ze niet meer samen tot kalk. Dat proces gebeurt zonder een elektrische aansluiting of waterafvoer.

Wat is het verschil met de AguaVibes® Activator?

Het grondprincipe van de werking is vergelijkbaar, maar het verschil zit ‘m in de details. Zo gebruikt de New Ara een magnetisch veld van maar liefst 10.000 Gauss, wat niet realistisch is en gewoonwegte krachtig is voor huishoudelijk gebruik.

De Activator heeft dankzij zijn gepatenteerde techniek en 20 jaar ervaring daarentegen een snel pulserend magnetisch veld. Zo verkrijg je een betere werking, maar met een veel minder krachtig veld dat wél geschikt is voor huishoudelijke toepassingen.

OneFlow van Watts

Hoe werkt de OneFlow?

De OneFlow hanteert een innovatieve technologie, namelijk Template Assisted Crystallization oftewel TAC. De korrels in de filters van het toestel trekken de calcium- en magnesiummineralen in hard water aan en zetten ze om in microscopische kristallen.

Deze kristallen komen vervolgens terug in het leidingwater en zetten zich niet meer af als kalkaanslag. Kalk in je leidingen of toestellen is dus niet meer mogelijk. Het toestel gebruikt hierbij geen zout of elektriciteit en er is geen afvalwater.

Wat is het verschil met de AguaVibes® Activator?

Beide toestellen werken zonder zouten, maar er zijn toch grote verschillen in de manier om kalkvorming te voorkomen. Zo is de werking van de OneFlow erg vaag. Niemand weet hoe het proces precies verloopt. Bovendien moet er tweejaarlijks een filter vervangen worden met een kost van 230 euro. Dat is dus 115 euro per jaar.

De Activator gebruikt echter geen filters en heeft nooit een onderhoud nodig. De aankoopkost van de Activator mag dan wel hoger liggen, maar op lange termijn ben je dus overduidelijk goedkoper af. Kortom: de Activator is een duurzamere oplossing. Zowel voor het milieu als voor je portemonnee.

AguaVibes: bevordering gezondheid en milieu

AguaVibes staat voor gezond water. We concentreren ons op de gezondheid van mensen, het milieu en toestellen. Daarom ontwikkelen we producten die jouw gezondheid bevorderen en ecologisch zijn. We beseffen dat water de basis is van al het leven. En het verdient dan ook onze focus.

Deel dit artikel