Wat is het nadeel van water uit de kraan?

Water uit de kraan

Liefhebbers van flessenwater beweren weleens dat water uit de kraan niet gezond is, maar het tegendeel is waar. Toch is er ook een belangrijk nadeel aan kraantjeswater: kalkvorming. In deze blog gaan we er dieper op in.

Kraantjeswater is niet ongezond

Het is een mythe dat kraantjeswater ongezond is. Het is namelijk minstens even gezond – en zelfs gezonder – dan flessenwater. Zo wordt kraantjeswater extra gecontroleerd, komt het van dezelfde bron als flessenwater en draagt het geen ziektekiemen dankzij een minimum aan chloor.

Bovendien is kraantjeswater rijk aan de mineralen calcium en magnesium. En dat is een goede zaak voor jouw gezondheid. Calcium bevordert bijvoorbeeld de stevigheid van je beendergestel en spieren.

En waar calcium zorgt voor de spiersamentrekking, doet magnesium onze spieren net ontspannen. Die balans heeft jouw lichaam broodnodig. Magnesium ondersteunt bovendien ook jouw hersenfuncties. Zo voorkomt het migraine en bestrijdt het depressies.

Kraantjeswater zorgt wél voor kalkvorming

Toch is kraantjeswater niet helemaal ‘onschuldig’. De mineralen calcium en magnesium hebben immers ook nadelen. Zo liggen ze aan de basis van de vorming van kalksteen in je leidingwater.

Die kalksteen slaat vervolgens neer in jouw leidingen, huishoudelijke apparaten en sanitair. Na verloop van tijd zit jij ongetwijfeld met een kalkprobleem. De levensduur en prestaties van jouw huishoudelijke apparaten slinken zienderogen.

Wat zijn mogelijke oplossingen?

Klassieke waterontharders

Je kan natuurlijk kiezen voor een traditionele waterontharder om de vorming van kalk in je leidingwater tegen te gaan. Maar laat ons eerlijk zijn: is dat niet een beetje te makkelijk en naïef?

Klassieke waterontharders werken namelijk op basis van ionenuitwisseling. Dat wil zeggen dat ze de gezonde mineralen calcium en magnesium uit het water halen en vervangen met ongezond natrium of zout. Zo gaan ze wel de vorming van kalk tegen, maar jouw leidingwater plots dubbel zo ongezond.

AguaVibes® Activator

De AguaVibes® Activator behandelt water echter door middel van onze PIA-technologie, waardoor kalkvorming vermeden wordt op een gezonde manier zonder gebruik te maken van chemicaliën of zout.

De Activator zorgt er zelfs voor dat er 70 procent meer calcium en magnesium in jouw drinkwater zit dan in onbehandeld leidingwater. Ook heb je met de Activator geen last van dure onderhoudskosten. Meer informatie over de Activator vind je hier.

Deel dit artikel