Wat is het nadeel van water uit de kraan?

Share

Water uit de kraan is gezond, milieuvriendelijk en goedkoop. Toch heeft het één belangrijk nadeel: kalkvorming. Lees hier hoe je het oplost.

Liefhebbers van flessenwater beweren weleens dat water uit de kraan niet gezond is, maar het tegendeel is waar. Toch is er ook een belangrijk nadeel aan kraantjeswater: kalkvorming. In deze blog gaan we er dieper op in.

Kraantjeswater is niet ongezond

Het is een mythe dat kraantjeswater ongezond is. Het is namelijk minstens even gezond – en zelfs gezonder – dan flessenwater. Zo wordt kraantjeswater extra gecontroleerd, komt het van dezelfde bron als flessenwater en draagt het geen ziektekiemen dankzij een minimum aan chloor.

Bovendien is kraantjeswater rijk aan de mineralen calcium en magnesium. En dat is een goede zaak voor jouw gezondheid. Calcium bevordert bijvoorbeeld de stevigheid van je beendergestel en spieren.

En waar calcium zorgt voor de spiersamentrekking, doet magnesium onze spieren net ontspannen. Die balans heeft jouw lichaam broodnodig. Magnesium ondersteunt bovendien ook jouw hersenfuncties. Zo voorkomt het migraine en bestrijdt het depressies.

Kraantjeswater zorgt wél voor kalkvorming

Toch is kraantjeswater niet helemaal ‘onschuldig’. De mineralen calcium en magnesium hebben immers ook nadelen. Zo liggen ze aan de basis van de vorming van kalksteen in je leidingwater.

Die kalksteen slaat vervolgens neer in jouw leidingen, huishoudelijke apparaten en sanitair. Na verloop van tijd zit jij ongetwijfeld met een kalkprobleem. De levensduur en prestaties van jouw huishoudelijke apparaten slinken zienderogen.

Wat zijn mogelijke oplossingen?

Klassieke waterontharders

Je kan natuurlijk kiezen voor een traditionele waterontharder om de vorming van kalk in je leidingwater tegen te gaan. Maar laat ons eerlijk zijn: is dat niet een beetje te makkelijk en naïef?

Klassieke waterontharders werken namelijk op basis van ionenuitwisseling. Dat wil zeggen dat ze de gezonde mineralen calcium en magnesium uit het water halen en vervangen met ongezond natrium of zout. Zo gaan ze wel de vorming van kalk tegen, maar jouw leidingwater plots dubbel zo ongezond.

AguaVibes® Activator

De AguaVibes® Activator behandelt water echter door middel van onze PIA-technologie, waardoor kalkvorming vermeden wordt op een gezonde manier zonder gebruik te maken van chemicaliën of zout.

De Activator zorgt er zelfs voor dat er 70 procent meer calcium en magnesium in jouw drinkwater zit dan in onbehandeld leidingwater. Ook heb je met de Activator geen last van dure onderhoudskosten. Meer informatie over de Activator vind je hier.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar