Is een Water Activator in mijn woning mogelijk?

Water activator mogelijk

Heb je interesse in een Water Activator van AguaVibes als gezond alternatief voor de klassieke waterontharder? Maar vraag jij je af of een Water Activator wel geschikt is voor jouw woning? In deze blog geven we meer toelichting over de installatie van de Water Activator.

Is de Water Activator geschikt voor mijn huis?

De Water Activator is speciaal ontworpen voor huishoudelijk gebruik. Iedere woning kan ermee uitgerust worden, ongeacht de gezinsgrootte. Zo is de maximale doorstroomcapaciteit zo’n 150 liter per minuut. En dat kan je bij normaal gebruik nooit overschrijden.

Heb je een grote woning? Dan is de afstand van de Water Activator tot de belangrijkste warmtebronnen zoals de boiler en de (vaat)wasmachine mogelijk groter dan 10 à 12 meter. In dat geval bekijken we samen met onze erkende plaatsingsdienst of een secundaire (piloot-) Water Activator nodig is.

Is de Water Activator geschikt voor mijn appartement?

De Water Activator is zeker ook geschikt voor appartementen. Wel raden we aan om één Water Activator per appartement te nemen. Niet omdat we zo goede zaken kunnen doen, maar wel om een optimale werking te garanderen.

Als je maar één Water Activator per appartementsgebouw neemt, is de afstand van het toestel tot de belangrijkste warmtebronnen van sommige appartementen misschien te groot. Die afstand mag namelijk niet meer dan 10 à 12 meter zijn.

Waar wordt de Water Activator geplaatst?

De Water Activator wordt tussen de drinkwaterleiding geplaatst. Horizontaal of verticaal: de Water Activator kan onder ieder mogelijke hoek worden geïnstalleerd. Hou er wel rekening mee dat er tot op één meter een stopcontact moet zijn.

Let er ook op dat de Water Activator met de doorstroomrichting wordt geplaatst. De juiste richting is aangegeven met een pijl. Als die richting niet wordt gerespecteerd, werkt de Water Activator niet en blokkeert jouw waterleiding.

Deel dit artikel