Wat kost zout voor een waterontharder?

Share

Wat kost zout voor een waterontharder? In deze blog kom je meer te weten over het zout, het verbruik en de totale kost op jaarbasis.

Een klassieke waterontharder heeft zout nodig om jouw kraanwater kalkvrij te maken. Dat zout is helaas niet gratis. In deze blog kom je meer te weten over het zout, het verbruik van de waterontharder en de kosten die ermee gemoeid gaan.

Wat is het zout in een traditionele waterontharder precies?

Zout is onmisbaar voor de werking van een klassieke waterontharder. Zo wordt er speciaal regeneratiezout samengesteld om de harsen van de waterontharder te regenereren. Dat zout kan voorkomen in de vorm van korrels of tabletten.

Het regeneratiezout moet je helaas regelmatig bijvullen. En dat is uiteraard niet gratis. Een ander bijkomend nadeel van het zout is dat het in jouw kraanwater terechtkomt. Op termijn kan een teveel aan zout jouw gezondheid schaden.

Hoeveel zout verbruikt een klassieke waterontharder?

Het zoutverbruik van een klassieke waterontharder is afhankelijk van een aantal factoren. Denk maar aan de gewenste hardheid van je kraanwater en de hoeveelheid water die je dagelijks verbruikt.

Gevoelige lezers willen we alvast waarschuwen voor de volgende zin. Een gezin van vier personen verbruikt jaarlijks gemiddeld – schrik niet! – zo’n 100 kilogram aan zout. 100 kilogram! Dat zijn talloze zakken zout die jij niet alleen moet betalen, maar ook moet bewaren en verplaatsen.

Wat kost het zout voor een waterontharder?

Voor één kilo regeneratiezoutkorrels betaal je doorgaans tussen de € 0,40 en € 0,70. Dat lijkt niet veel, maar de totale kost op jaarbasis kan voor een gezin van vier personen dus oplopen tot € 70. Verbruikt jouw waterontharder zoutblokken? Zij zijn zelfs nog duurder.

Hoe kan de Water Activator helpen?

De Water Activator werkt op basis van de unieke en gepatenteerde Pulsed Ion Activation-technologie (PIA). Onze unieke PIA-technologie voorkomt en verwijdert kalk zonder de tussenkomst van zout of andere chemicaliën.

Met de Water Activator heb je met andere woorden geen extra kosten. De Water Activator vereist zelfs geen onderhoud. Dat komt jouw portefeuille uiteraard ten goede, maar ook jouw gezondheid.

Integenstelling tot een klassieke waterontharder houdt de Water Activator namelijk de gezonde mineralen calcium en magnesium in het kraanwater. Jij behoudt dus de gezonde samenstelling van je kraanwater. Straffer zelfs: met de Water Activator blijven er 70 % meer gezonde mineralen in het water.

Wil je meer lezen over de werking van de Water Activator? Klik dan hier.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar