Wat kost zout voor een waterontharder?

Wat kost zout voor een waterontharder

Een klassieke waterontharder heeft zout nodig om jouw kraanwater kalkvrij te maken. Dat zout is helaas niet gratis. In deze blog kom je meer te weten over het zout, het verbruik van de waterontharder en de kosten die ermee gemoeid gaan.

Wat is het zout in een traditionele waterontharder precies?

Zout is onmisbaar voor de werking van een klassieke waterontharder. Zo wordt er speciaal regeneratiezout samengesteld om de harsen van de waterontharder te regenereren. Dat zout kan voorkomen in de vorm van korrels of tabletten.

Het regeneratiezout moet je helaas regelmatig bijvullen. En dat is uiteraard niet gratis. Een ander bijkomend nadeel van het zout is dat het in jouw kraanwater terechtkomt. Op termijn kan een teveel aan zout jouw gezondheid schaden.

Hoeveel zout verbruikt een klassieke waterontharder?

Het zoutverbruik van een klassieke waterontharder is afhankelijk van een aantal factoren. Denk maar aan de gewenste hardheid van je kraanwater en de hoeveelheid water die je dagelijks verbruikt.

Gevoelige lezers willen we alvast waarschuwen voor de volgende zin. Een gezin van vier personen verbruikt jaarlijks gemiddeld – schrik niet! – zo’n 100 kilogram aan zout. 100 kilogram! Dat zijn talloze zakken zout die jij niet alleen moet betalen, maar ook moet bewaren en verplaatsen.

Wat kost het zout voor een waterontharder?

Voor één kilo regeneratiezoutkorrels betaal je doorgaans tussen de € 0,40 en € 0,70. Dat lijkt niet veel, maar de totale kost op jaarbasis kan voor een gezin van vier personen dus oplopen tot € 70. Verbruikt jouw waterontharder zoutblokken? Zij zijn zelfs nog duurder.

Hoe kan de Water Activator helpen?

De Water Activator werkt op basis van de unieke en gepatenteerde Pulsed Ion Activation-technologie (PIA). Onze unieke PIA-technologie voorkomt en verwijdert kalk zonder de tussenkomst van zout of andere chemicaliën.

Met de Water Activator heb je met andere woorden geen extra kosten. De Water Activator vereist zelfs geen onderhoud. Dat komt jouw portefeuille uiteraard ten goede, maar ook jouw gezondheid.

Integenstelling tot een klassieke waterontharder houdt de Water Activator namelijk de gezonde mineralen calcium en magnesium in het kraanwater. Jij behoudt dus de gezonde samenstelling van je kraanwater. Straffer zelfs: met de Water Activator blijven er 70 % meer gezonde mineralen in het water.

Wil je meer lezen over de werking van de Water Activator? Klik dan hier.

Deel dit artikel