Voordelen Water Activator voor vakmannen

Share

In deze blog kan je als loodgieter, vakman of installateur lezen waarom de Water Activator een weerwaarde heeft voor jou ten opzichte van een gewone waterontkalker.

Als vakman krijg je waarschijnlijk weleens de vraag van een klant om een kalkprobleem op te lossen. Mogelijk denk je dan aan een klassieke waterontharder op basis van zout. Nu bestaat er met de Water Activator van AguaVibes® een beter alternatief. In deze blog lees je er alles over.

Wat is het verschil tussen de Water Activator en een traditionele waterontharder?

De klassieke waterontharder werkt met een zoutregeneratie en heeft daarvoor een afloop nodig. Bovendien hebben de traditionele wateronthardersjaarlijks nood aan een onderhoud. De klassieke waterontharder werkt ook met wegwerpfilters, waardoor er regelmatig een nieuwe, dure wegwerpfilter geplaatst moet worden.

Geen onderhoud nodig

De Water Activator daarentegen werkt zonder zout, zonder wegwerpfilters, er moet geen afloop geplaatst worden en heeft na installatie geen onderhoud nodig.

Zo behandelt de Water Activator water door middel van een elektromagnetisch veld waardoor kalkvorming niet meer mogelijk is. De technologie is gepatenteerd en wetenschappelijk bewezen.

Gezonde mineralen blijven

Nog een belangrijk verschil voor jouw klanten: de Water Activator behoudt de samenstelling en de kwaliteit van het leidingwater. De essentiële en gezonde mineralen calcium en magnesium gaan niet verloren. En dat komt de gezondheid van jouw klanten ten goede.

Jouw aansprakelijkheid

Bij een traditionele waterontharder worden calcium en magnesium in het water vervangen door zout. Dat is ongezond. De Europese richtlijn 2001/1220 is daarrond duidelijk: de samenstelling van drinkwater mag niet gewijzigd worden.

Water behandeld met een traditionele waterontharder kan daarom niet langer als drinkwater beschouwd worden. Als vakman dien jij je klant daarover te informeren. In elke toepassing waarbij de kans bestaat dat het behandelde water geconsumeerd wordt, dien jij je klant daarop te wijzen.

De Water Activator gebruikt geen zout en verandert de samenstelling van het drinkwater niet en mag bijgevolg op het drinkwater worden aangesloten.

Hoe verloopt de installatie?

Snelle en vlotte installatie

De installatie van de Water Activator duurt doorgaans 30 tot 60 minuten. De Water Activator wordt zo dicht mogelijk bij de meter tussen de leiding geplaatst en heeft enkel een stopcontact nodig.

Geen breekwerken

De installatie gebeurt zonder breekwerken. Je hebt geen last van rondvliegend stof of breekafval. De Water Activator wordt geleverd met ophangbeugels.

Geen problemen en last

De Water Activator is haast niet onderhevig aan slijtage en heeft nooit een onderhoud nodig, waardoor jij na de installatie gevrijwaard bent van problemen. De garantie is 5 jaar.

Laatste aftappunt

De Water Activator is krachtig genoeg om het volledig waterleidingnet van een grote woning te behandelen.

AguaVibes: gezond leidingwater én geen kalkvorming

AguaVibes® staat voor gezond water. We concentreren ons op de gezondheid van mensen, het milieu en toestellen. Daarom ontwikkelen we producten die de gezondheid bevorderen en ecologisch zijn. We beseffen dat water de basis is van al het leven. En het verdient dan ook onze focus.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar