Voordelen Water Activator voor vakmannen

Voordelen loodgieters vakmannen

Als vakman krijg je waarschijnlijk weleens de vraag van een klant om een kalkprobleem op te lossen. Mogelijk denk je dan aan een klassieke waterontharder op basis van zout. Nu bestaat er met de Water Activator van AguaVibes® een beter alternatief. In deze blog lees je er alles over.

Wat is het verschil tussen de Water Activator en een traditionele waterontharder?

De klassieke waterontharder werkt met een zoutregeneratie en heeft daarvoor een afloop nodig. Bovendien hebben de traditionele wateronthardersjaarlijks nood aan een onderhoud. De klassieke waterontharder werkt ook met wegwerpfilters, waardoor er regelmatig een nieuwe, dure wegwerpfilter geplaatst moet worden.

Geen onderhoud nodig

De Water Activator daarentegen werkt zonder zout, zonder wegwerpfilters, er moet geen afloop geplaatst worden en heeft na installatie geen onderhoud nodig.

Zo behandelt de Water Activator water door middel van een elektromagnetisch veld waardoor kalkvorming niet meer mogelijk is. De technologie is gepatenteerd en wetenschappelijk bewezen.

Gezonde mineralen blijven

Nog een belangrijk verschil voor jouw klanten: de Water Activator behoudt de samenstelling en de kwaliteit van het leidingwater. De essentiële en gezonde mineralen calcium en magnesium gaan niet verloren. En dat komt de gezondheid van jouw klanten ten goede.

Jouw aansprakelijkheid

Bij een traditionele waterontharder worden calcium en magnesium in het water vervangen door zout. Dat is ongezond. De Europese richtlijn 2001/1220 is daarrond duidelijk: de samenstelling van drinkwater mag niet gewijzigd worden.

Water behandeld met een traditionele waterontharder kan daarom niet langer als drinkwater beschouwd worden. Als vakman dien jij je klant daarover te informeren. In elke toepassing waarbij de kans bestaat dat het behandelde water geconsumeerd wordt, dien jij je klant daarop te wijzen.

De Water Activator gebruikt geen zout en verandert de samenstelling van het drinkwater niet en mag bijgevolg op het drinkwater worden aangesloten.

Hoe verloopt de installatie?

Snelle en vlotte installatie

De installatie van de Water Activator duurt doorgaans 30 tot 60 minuten. De Water Activator wordt zo dicht mogelijk bij de meter tussen de leiding geplaatst en heeft enkel een stopcontact nodig.

Geen breekwerken

De installatie gebeurt zonder breekwerken. Je hebt geen last van rondvliegend stof of breekafval. De Water Activator wordt geleverd met ophangbeugels.

Geen problemen en last

De Water Activator is haast niet onderhevig aan slijtage en heeft nooit een onderhoud nodig, waardoor jij na de installatie gevrijwaard bent van problemen. De garantie is 5 jaar.

Laatste aftappunt

De Water Activator is krachtig genoeg om het volledig waterleidingnet van een grote woning te behandelen.

AguaVibes: gezond leidingwater én geen kalkvorming

AguaVibes® staat voor gezond water. We concentreren ons op de gezondheid van mensen, het milieu en toestellen. Daarom ontwikkelen we producten die de gezondheid bevorderen en ecologisch zijn. We beseffen dat water de basis is van al het leven. En het verdient dan ook onze focus.

Deel dit artikel