Vlaamse universiteiten zijn overtuigd van AguaVibes® Activator

Vlaamse universiteiten

De Water Activator gebruikt de innovatieve en gezonde techniek van een elektromagnetisch veld om kalkvorming in je leidingen en toestellen te voorkomen. Deze baanbrekende techniek wordt gestaafd door zowel de Katholieke Universiteit van Leuven als de Universiteit van Gent. In deze blog lees je meer over hun wetenschappelijk onderzoek.

Universiteit Gent

Universiteit Gent

De Universiteit van Gent deed onderzoek naar de werking van de Water Activator. Enerzijds werd het leidingwater van de stad Gent onderworpen aan de invloed van het magnetisch veld van de Water Activator. Anderzijds werd het water – gewonnen op hetzelfde moment – niet behandeld.

Beide waterstromen werden door middel van buffervaten van elkaar gescheiden. Vanuit deze vaten werd het water door twee afzonderlijke pompen naar twee afzonderlijke opstellingen gestuurd. In de eerste waterstroom werd de Water Activator opgesteld tussen het buffervat en de pomp. In de tweede waterstroom werd geen behandeling toegepast.

71 % minder kalkafzetting

De proef toonde aan dat de kalkafzetting van het behandelde water 71 % minder is dan de kalkafzetting van het onbehandelde water. Dat is ideaal, want als de kalkafzetting 100 % minder zou zijn, zou je agressief water krijgen.

Door een Water Activator te installeren, voorkom je dus niet alleen kalkvorming, maar behoudt je ook gezonde mineralen zoals calcium en magnesium. Deze mineralen zijn essentieel voor jouw gezondheid.

Katholieke Universiteit Leuven

Katholieke Universiteit Leuven

Ook de Katholieke Universiteit van Leuven voerde een onderzoek uit naar de werking van de Water Activator. Zo werd de Water Activator geïnstalleerd in een particuliere woning gedurende ongeveer een jaar.

Van 10 kilogram kalk naar 300 gram

Na 3 maanden werd de cv-boiler van de woning geopend en nagezien. De boiler was destijds 9 jaar oud. Op de helft van zijn levensduur was hij al eens gereinigd en toen werd er zo’n 10 kilogram kalk uitgehaald. Het resultaat na 12 weken een Water Activator te gebruiken was verbluffend: er zat amper nog 300 gram kalkaanslag in de boiler.

Geen kalkvorming in leidingen

Vervolgens keken de onderzoekers de warmwaterleiding na op kalk en corrossie, maar de buizen bleken inwendig niet aangetast. Een jaar later werden de leidingen nog eens gecontroleerd en kwamen de onderzoekers weer tot diezelfde vaststelling.

Het besluit van het academisch onderzoek is dan ook onweerlegbaar duidelijk: de Water Activator werkt met een bevredigend resultaat

AguaVibes: bevordering gezondheid en milieu

AguaVibes staat voor gezond water. We concentreren ons op de gezondheid van mensen, het milieu en toestellen. Daarom ontwikkelen we producten die jouw gezondheid bevorderen en ecologisch zijn. We beseffen dat water de basis is van al het leven. En het verdient dan ook onze focus.

Deel dit artikel