Waterverzachter is nefast voor je planten, vissen en tuin

Share

Een waterverzachter schaadt je tuin, planten en vissen. In deze blog lees je hoe dat komt. Ook kan je kennismaken met de Water Activator van AguaVibes, het gezonde alternatief.

Heb je thuis een waterverzachter? Of ben je van plan er eentje te kopen? Denk dan twee keer na als je onthard water wilt gebruiken in je tuin of voor je vissen. In deze blog lees je waarom een waterontharder zo schadelijk is. Ook kan je kennismaken met de Water Activator van AguaVibes, het gezonde alternatief.

Waterverzachter haalt gezonde mineralen uit kraantjeswater

Samen met magnesium (Mg++) speelt calcium (Ca++) een rol in de hardheid van water en kalkvorming.Net daarom halen de meeste traditionele waterontharders gezonde magnesium- en calciumionen uit het kraantjeswater. Maar daar stopt het niet. De waterontharders vervangen deze mineralen namelijk met natrium.

De verwijdering van magnesium en calcium uit het kraantjeswater is echter problematisch, want magnesium en calcium zijn wondermineralen. Niet alleen heeft ons lichaam ze nodig, maar ook alle andere organismen. Natrium daarentegen kan schadelijk zijn voor zowel onze eigen gezondheid als die van planten en dieren.

Natrium schaadt je planten, tuin en vissen

Planten en tuin

Gras, planten en bomen in je tuin hebben geen behoefte aan natrium in het door een waterverzachter behandelde kraantjeswater. Sterker zelfs: natrium is erg schadelijk voor al het groen in je hof. Als je op regelmatige basis je planten besproeit met behandeld water, stapelt natrium zich op in de ondergrond.

En dat is niet bepaald bevorderlijk voor de plantengroei. Planten, grassen en bomen hebben namelijk andere mineralen nodig om ongeremd te kunnen groeien, bijvoorbeeld magnesium. Laat dat net een mineraal zijn die een waterverzachter uit het kraantjeswater filtert en vervangt met natrium.

Vissen

Ook vissen hebben nood aan gezonde mineralen zoals magnesium en calcium om te groeien en te leven. Als ze daarentegen moeten zwemmen in water dat behandeld is geweest door een waterverzachter, is hen geen lang leven beschoren. Geen enkele liefhebber van aquaria en vissen zou een waterverzachter mogen gebruiken.

De Water Activator: geen kalkvorming en schadelijke effecten

Wil je toch graag je planten water geven, zonder last te hebben van kalkvorming? Dat kan perfect met een gezond alternatief voor traditionele waterontharders. Ontdek de Water Activator van AguaVibes. De Water Activator voorkomt kalkvorming, zonder de samenstelling en de kwaliteit van het leidingwater te wijzigen.

Of met andere woorden: de essentiële en gezonde mineralen zoals calcium en magnesium worden niet uit het kraantjeswater gefilterd. Ook voegt de Water Activator geen natrium toe, wat je tuin of vissen heel wat ellende bespaart.

De Water Activator is het resultaat van 20 jaar innovatie en research. Het is de “waterontharder” van de toekomst.

AguaVibes: gezond leidingwater én geen kalkvorming

AguaVibes staat voor gezond water. We concentreren ons op de gezondheid van mensen, het milieu en toestellen. Daarom ontwikkelen we producten die jouw gezondheid bevorderen en ecologisch zijn. We beseffen dat water de basis is van al het leven. En het verdient dan ook onze focus.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar