Waterontharders zijn slecht voor je strijkijzer

Waterontharders zijn slecht voor je strijkijzer

Wie met een kalkprobleem zit, denkt als oplossing meestal onmiddellijk aan een traditionele waterontkalker. Maar wist je dat het zout van zulke waterontharders slecht is voor je huishoudelijke apparaten? Zo toont een artikel van Testaankoop aan dat je strijkijzer er stuk van gaat. Lees er meer over in deze blog.

Traditionele waterontharder: ongezond en slecht voor je apparaten

Het merendeel van de traditionele waterontharders werkt volgens het principe van ionenuitwisseling. In een ionenuitwisselaar worden de ionen Ca++ en Mg++ in het drinkwater gewisseld voor schadelijke natriumionen oftewel zout. En dat woordje schadelijk mag je letterlijk nemen.

Zo kan een teveel aan zout leiden tot gezondheidsproblemen. Denk maar aan nieraandoeningen, botontkalking en meer kans op maagkanker. Maar ook: het zout kan schade berokkenen aan je huishoudelijke apparaten. Je strijkijzer, bijvoorbeeld.

Artikel Testaankoop

Het artikel van Testaankoop waarschuwt uitdrukkelijk voor de gevaren van het zout in water dat behandeld is door een traditionele waterontharder. Zo kan het zout bij hoge temperaturen verstoppingen of schade veroorzaken in je strijkijzer. Afhankelijk van het zout kunnen er zelfs witte of bruine vlekken ontstaan.

Zo haalt het artikel het voorbeeld aan van Josette Boignet, die een stoomstrijkijzer van Philips kocht bij Vanden Borre. Nog geen maand later bracht ze het toestel terug naar de winkel omdat het zwarte vlekken op het wasgoed maakte.

Wat bleek? Het probleem was te wijten aan het ontharde water van de traditionele waterverzachter die ze gebruikte. Tot drie keer toe heeft ze het toestel opnieuw moeten binnenbrengen ter reparatie.

Water Activator: gezonde werking en onschadelijk voor je toestellen

Wil je verlost zijn van kalkaanslag zonder last te hebben van schade aan je huishoudelijke toestellen? Ontdek dan de Water Activator van AguaVibes. De Water Activator behandelt het water door middel van eenelektromagnetisch veld, zodat kalkvorming onmogelijk wordt.

De kalkdeeltjes blijven door het elektromagnetische veld minuscuul klein en verdwijnen makkelijk via de afvoer. Kalkaanslag of schade in je huishoudelijke apparaten is dus voortaan compleet uitgesloten.

Bovendien behoudt de Water Activator de samenstelling en de kwaliteit van het leidingwater. De essentiële en gezonde mineralen calcium en magnesium worden dus niet ingewisseld voor schadelijk zout en blijven in het water, wat je gezondheid en welzijn ten goede komt.

AguaVibes: bevordering gezondheid en milieu

AguaVibes staat voor gezond water. We concentreren ons op de gezondheid van mensen, het milieu en toestellen. Daarom ontwikkelen we producten die jouw gezondheid bevorderen en ecologisch zijn. We beseffen dat water de basis is van al het leven. En het verdient dan ook onze focus.

Deel dit artikel