Plasticafval: hoe je verbruik verminderen?

Share

Lees in deze blog tips om jouw plasticverbruik te verminderen en ontdek de Activator van AguaVibes®.

Plastic: onze oceanen lopen ervan over. Zelfs walvissen hebben er letterlijk hun maag vol van. En omdat we vissen eten, komt het plastic uiteindelijk ook in onze eigen magen terecht. In deze blog van AguaVibes® krijg je enkele tips mee om je eigen plasticgebruik te verminderen.

1. Gebruik je eigen boodschappentas

Jaarlijks worden er wereldwijd tussen de vijf miljard en een biljoen plastic zakjes en tassen gebruikt. Hoewel in de Lage Landen het gebruik van zulke zakjes wordt ontmoedigd en steeds meer supermarkten op die kar springen, is het aan de consument om er zelf iets aan te doen. Vervang de plastic tasjes dus met een eigen herbruikbare boodschappentas.

2. Gebruik geen rietjes, plasticborden of -potjes

Plasticrietjes, wattenstaafjes en koffieroerstaafjes worden weldra door de Europese Unie verboden. En niet onterecht, want die zaken kunnen makkelijk in de neusholten van zeedieren terechtkomen en zelfs de maag van pinguïns perforeren.

Organiseer jij binnenkort een barbecue? Schaf dan geen plasticbordjes aan, maar voorzie genoeg herbruikbare of kartonnen bordjes voor iedereen. En als je met het goede weer zin hebt in een ijsje, kies dan voor een hoorntje in plaats van een potje.

3. Kies voor kartonverpakkingen

Die titel vereist eigenlijk geen uitleg. Als je de keuze hebt, ga dan steeds voor een verpakking van karton in plaats van plastic. In de supermarkt zie je vaak fruit dan verpakt is in karton. Ook wasmiddel kan je in kartonnen dozen verkrijgen. Kortom: er is steeds een ecologisch alternatief.

4. Drink kraantjeswater in plaats van flessenwater

Kraantjeswater is minstens even gezond – en zelfs gezonder – dan flessenwater. Water uit de kraan is namelijk onderhevig aan extra controles, komt vaak uit dezelfde bron als flessenwater en draagt geen ziektekiemen mee door een gezonde en minimale dosis chloor.  

Bovendien is kraantjeswater rijk aan de mineralen calcium en magnesium. En dat is een goede zaak voor jouw gezondheid. Calcium bevordert bijvoorbeeld de stevigheid van je beendergestel en spieren.

En waar calcium zorgt voor de spiersamentrekking, doet magnesium onze spieren net ontspannen. Die balans heeft jouw lichaam broodnodig. Magnesium ondersteunt bovendien ook jouw hersenfuncties. Zo voorkomt het migraine en bestrijdt het depressies.

Ontdek de AguaVibes® Activator

Helaas blijven calcium en magnesium vaak achter in jouw leidingen, omdat ze aan de basis liggen van kalkvorming. Dat probleem is tweeledig: jij zit met een kalkprobleem én jouw water bevat minder gezonde mineralen. Gelukkig is er een toestel op de markt dat die beide problemen aanpakt.

De AguaVibes® Activator behandelt water door middel van onze PIA-technologie, waardoor kalkvorming vermeden wordt op een gezonde manier zonder gebruik te maken van chemicaliën of zout.

De Activator zorgt er zelfs voor dat er 70 procent meer calcium en magnesium in jouw drinkwater zit dan in onbehandeld leidingwater. Ook heb je met de Activator geen last van dure onderhoudskosten. Meer informatie over de Activator vind je hier.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar