Ontkalker kopen? Wist je dat magnesium goed voor je is?

Share

Traditionele waterontharders doen de kwaliteit van leidingwater afnemen. Zo halen ze magnesium uit het water, wat nefast is voor je gezondheid. Lees hier meer over de voordelen van magnesium voor je gezondheid.

Wil je graag een ontkalker kopen? Wellicht weet je niet dat traditionele waterontharders de kwaliteit van leidingwater doen afnemen. Zo halen ze magnesium uit het water, wat nefast is voor je gezondheid. Magnesium heeft namelijk vele gezondheidsvoordelen.

Kalkafzetting is een vervelend probleem, maar traditionele ontkalkers zijn niet de oplossing. Ze doen namelijk de kwaliteit van leidingwater afnemen. Drinkwater bevat heel wat mineralen die gezond voor je zijn, bijvoorbeeld calcium (Ca++) en magnesium (Mg++).

Traditionele ontkalkers laten niet alleen de kalk uit je leidingwater verdwijnen, maar ook deze gezonde mineralen. En dat komt jouw gezondheid niet ten goede, want magnesium is werkelijk een wondermineraal. Hieronder lees je waarom ons lichaam gewoonweg niet zonder magnesium kan functioneren.

Ontwikkelen van spieren

In ons lichaam moet er een gezond evenwicht zijn tussen magnesium en calcium. Magnesium doet onze spieren ontspannen, calcium geeft ze dan weer het signaal om samen te trekken. Zonder magnesium is ons lichaam uit balans en heb je dus last van spierspasmen.

Ondersteunen van hersenfuncties

Door magnesium blijft de plasticiteit van onze hersenen en de verbindingen in onze grijze massa behouden. Zo kunnen de neuronen de kortste weg afleggen. Bijgevolg herinner jij makkelijker bepaalde zaken of kan je taken sneller uitvoeren. Magnesium heeft daarom een positieve invloed op jouw cognitieve vaardigheden.

Opbouwen van botten

Bij botopbouw denk je waarschijnlijk niet meteen aan magnesium. We weten immers allemaal dat calcium en vitamine D verantwoordelijk zijn voor sterkere botten. Toch zijn deze twee stoffen niets zonder magnesium.

Magnesium is namelijk onmisbaar voor de actieve processen waarbij calcium en vitamine D hun werk doen. Ook stimuleert magnesium de schildklier om calcitonine aan te maken, waardoor onze botten minder snel kunnen afbreken.

Voorkomen van migraine

Er lijkt een verband te zijn tussen een magnesiumtekort en migraineaanvallen. Bepaalde onderzoeken wijzen uit dat magnesiumsupplementen migraine kunnen verlichten en zelfs voorkomen. Ze zorgen mogelijk voor een snellere en betere verlichting van migraine dan reguliere medicatie.

Bestrijden van depressies

Magnesium verbetert niet alleen je hersenfuncties, maar ook je gemoedstoestand. Zo kan een tekort aan magnesium aan de basis liggen van een achteruitgang van je cognitieve prestaties, depressies en psychische aandoeningen. Wanneer je lichaam voldoende magnesium opneemt, verminderen de symptomen van een depressie aanzienlijk.

Bestrijden van diabetes type 2

Maar liefst de helft van alle diabetici hebben lage magnesiumwaarden in hun bloed. Een tekort aan magnesium belemmert mogelijk de functie van insuline om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Magnesiumverlaagt de bloedsuikerspiegel en daarmee ook het risico op de ontwikkeling van type 2-diabetes.

Verlagen van bloeddruk

Heb je last van een hoge bloeddruk? Dan ben je mogelijk geholpen met een gezonde inname van magnesium. Het mineraal zorgt immers voor een betere bloedvatenfunctie en laat je bloedvaten makkelijker ontspannen. Daardoor kamp je minder snel met een hoge bloeddruk.

Reduceren van stressgehalte

Magnesium bevordert de cognitieve functies en breinelasticiteit, wat ervoor zorgt dat je creatiever met stress kan omgaan. Een magnesiumtekort doet je hersenen dan weer trager werken. Je doet bijgevolg langer over taken en je geraakt hopeloos gestresseerd.

De wateractivator: het gezonde alternatief

Wil je een gezond alternatief voor traditionele waterontharders? Ontdek dan de Water Activator van AguaVibes. De Water Activator behoudt de samenstelling en de kwaliteit van het leidingwater. De essentiële en gezonde mineralen gaan dus niet verloren, wat je gezondheid en welzijn ten goede komt.

De Water Activator behandelt water door middel van een elektromagnetisch veld, waardoor kalkvorming voorkomen wordt. Dat betekent dat de gezonde mineralen calcium (Ca++) en magnesium (Mg++) in het water blijven. De Water Activator is het resultaat van 20 jaar innovatie en research. Het is de ‘waterontharder’ van de toekomst.

AguaVibes: gezond leidingwater én geen kalkvorming

AguaVibes staat voor gezond water. We concentreren ons op de gezondheid van mensen, het milieu en toestellen. Daarom ontwikkelen we producten die jouw gezondheid bevorderen en ecologisch zijn. We beseffen dat water de basis is van al het leven. En het verdient dan ook onze focus.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar