Kraanwater vs flessenwater: wat is het beste?

Kraanwater vs Flessenwater

Het is een raadsel waarom we met z’n allen nog flessenwater drinken. Het is namelijk duurder, ongezonder en minder ecologisch dan kraantjeswater. In deze blog gaan we dieper in op alle redenen om kraantjeswater te drinken. Bovendien hebben we het over de gezondste manier om jouw kraantjeswater te consumeren.

Flessenwater is duurder 

Dit is vanzelfsprekend.Flessenwater is 150 tot 500 keer zo duur als water dat gewoon uit jouw kraan komt. Wij Belgen kijken bovendien niet op een fles meer of minder. Als we bijvoorbeeld met z’n allen kraantjeswater drinken, besparen we samen zo’n 761 miljoen per jaar. Oftewel: 1000 euro voor een gezin van vier personen per jaar.

Flessenwater is duurder

Kraantjeswater is milieuvriendelijker 

Jaarlijks drinken we in België ongeveer 1,5 miljard liter flessenwater op. Een groot deel van die flessen daarvan wordt gerecycleerd, maar dan nog ontsnappen enkele flessen uit het recyclagenet. En zelfs al worden alle flessen gerecycleerd, gaat er veel energie verloren aan het schoonmaken, transporteren en produceren van de plastic flessen.

Kraantjeswater is gezonder 

Uit recente tests van Test Aankoop bleek dat maar liefst 25 % van de beschikbare merken in onze Vlaamse supermarkten niet geschikt is voor dagelijkse consumptie. En dat vanwege het hoge fluor-, sulfaat- en natriumgehalte.

Ook bestaat de kans dat het water uit flesjes te veel bacteriën bevat wanneer het te lang of te warm wordt bewaard. Zo zouden geopende flessen tegen een temperatuur tussen de 4 enmaximum 24 °C bewaard moeten worden.

De overheid stelt daarentegen hoge eisen aan de leveranciers van kraantjeswater. Er wordt dan ook regelmatig een controle uitgevoerd op de kwaliteit van het water. Zo is de biologische zuiverheid te allen tijde gegarandeerd.

Bovendien zit kraantjeswater boordevol met gezonde mineralen. Denk bijvoorbeeld maar aan magnesium en calcium. Calcium bevordert de stevigheid en de vorming van jouw beenderstelsel.

Magnesium is dan weer belangrijk voor de energievoorziening in je lichaam, de opbouw van enzymen, de verlaging van stress en de verbetering van je geheugen.

Kraantjeswater is gezonder

Wat is de beste manier om kraantjeswater te drinken?

Hierboven las je al dat er veel calcium en magnesium in leidingwater zit. Helaas zijn deze mineralen ook de bouwstenen van kalksteen. Zo blijven ze als kalkaanslag vaak achter in jouw leidingen, wat ernstige kalkproblemen tot gevolg kan hebben.

De AguaVibes® Water Activator voorkomt met de unieke PIA-technologie kalkvorming zonder het gebruik van chemicaliën of zout. Ook behoudt de Water Activator de samenstelling en de kwaliteit van het leidingwater. De essentiële en gezonde mineralen blijven dus niet langer achter in je leidingen, wat je gezondheid en welzijn ten goede komt.

De Water Activator zorgt er zelfs voor dat er 70 procent meer calcium en magnesium in jouw drinkwater zit dan in onbehandeld leidingwater. Meer informatie over de Water Activator vind je hier.

Deel dit artikel