Kraanwater vs flessenwater: wat is het beste?

Het is een raadsel waarom we met z’n allen nog flessenwater drinken. Het is namelijk duurder, ongezonder en minder ecologisch dan kraantjeswater. In deze blog gaan we dieper in op alle redenen om kraantjeswater te drinken. Bovendien hebben we het over de gezondste manier om jouw kraantjeswater te consumeren.

Flessenwater is duurder 

Dit is vanzelfsprekend. Flessenwater is 150 tot 500 keer zo duur als water dat gewoon uit jouw kraan komt. Wij Belgen kijken bovendien niet op een fles meer of minder. Als we bijvoorbeeld met z’n allen kraantjeswater drinken, besparen we samen zo’n 761 miljoen per jaar uit. Oftewel: 1000 euro voor een gezin van vier personen.

Kraantjeswater is milieuvriendelijker 

Jaarlijks drinken we in België ongeveer 1,5 miljard liter flessenwater op. Een groot deel daarvan wordt gerecycleerd, maar dan nog ontsnappen enkele flessen uit het recyclagenet. En zelfs al worden alle flessen gerecycleerd, dan nog gaat er veel energie verloren aan het schoonmaken, transporteren en produceren.

Kraantjeswater is gezonder 

Uit recente tests van Test Aankoop bleek dat maar liefst 25 % van de beschikbare merken in onze Vlaamse supermarkten niet geschikt is voor dagelijkse consumptie. En dat vanwege het hoge fluor-, sulfaat- en natriumgehalte.

Ook bestaat de kans dat het water uit flesjes te veel bacteriën bevat wanneer het te lang of te warm wordt bewaard. Zo zouden geopende flessen tegen een temperatuur van 4°C en maximum 24 bewaard moeten worden. Laat ons eerlijk zijn: dat doen we niet altijd.

Leidingwater wordt ook extra gecontroleerd. En er wordt zelfs een minimale hoeveelheid chloor toegevoegd. Zo wordt voorkomen dat ziektekiemen zich via het water verspreiden. Bovendien zit leidingwater boordevol gezonde mineralen zoals calcium en magnesium.

Wat is de gezondste manier om kraantjeswater te drinken?

Hierboven las je al dat er veel calcium en magnesium in leidingwater zit. Helaas zijn deze mineralen ook de bouwstenen van kalksteen en blijven ze in die vorm vaak achter in jouw leidingen.

Dat is een tweeledig probleem, want jij kampt dan met een kalkprobleem én je leidingwater heeft kostbare mineralen achtergelaten. Jij krijgt dus minder calcium en magnesium binnen.

Gelukkig bestaat er een toestel dat er niet alleen voor zorgt dat die mineralen in jouw leidingwater blijven, maar ook dat ze geen kalksteen meer kunnen vormen.

Dat toestel is de AguaVibes® Activator. De Activator behandelt water door middel van onze PIA-technologie, waardoor kalkvorming voorkomen wordt op een gezonde manier zonder gebruik te maken van chemicaliën of zout.

De Activator zorgt ervoor dat er 70 procent meer calcium en magnesium in jouw drinkwater zit dan in onbehandeld leidingwater. Ook heb je met de Activator geen last van dure onderhoudskosten. Meer informatie over de Activator vind je hier.

Maak een vrijblijvende afspraak!

Kraanwater vs flessenwater: het antwoord op die vraag is niet zo moeilijk. Ben je geïnteresseerd in de Activator. Neem dan gerust contact op met AguaVibes. In een vrijblijvend gesprek leggen we graag de werking van de Water Activator uit.

Deel dit artikel