Is kraantjeswater gezond?

Share

Is kraantjeswater gezond? In deze blog bespreekt AguaVibes de voordelen van leidingwater te drinken. Ook geven we tips om kalkvorming op een gezonde manier te voorkomen.

Voor kraantjeswater hoef je niet naar de winkel, het is goedkoper en je bent verlost van de milieubelastende plastiek flessen. Maar is leidingwater ook gezond voor jou en je gezinsleden? In deze blog gaat AguaVibes dieper in op deze vraag.

Leidingwater bevat gezonde mineralen

Maak jij je zorgen over je gezondheid bij het drinken van kraantjeswater? Dat is dan geheel onterecht, want leidingwater is supergezond voor jou. Zo zit het immers boordevol met mineralen  die goed voor jou zijn.

Denk maar aan calcium (Ca++), dat de stevigheid van jouw beendergestel bevordert. Ook bevat leidingwater magnesium (Mg++). Deze stof is belangrijk voor de energievoorziening in je lichaam, de opbouw van enzymen, de verlaging van stress en de verbetering van je geheugen.

Bovendien bevat leidingwater  weinig natrium, waardoor het ook geschikt is voor mensen die kampen met hart- en vaatproblemen of die een zoutarm dieet volgen. Kortom: leidingwater is zelfs beter dan flesjeswater. Waarom? Dat lees je hieronder.

Waarom kraantjeswater beter is dan leidingwater

De kwaliteit van flesjeswater is minder

De overheid stelt hoge eisen aan de leveranciers van kraantjeswater. Er wordt dan ook regelmatig een controle uitgevoerd op de kwaliteit van het water. Zo is de biologische zuiverheid te allen tijde gegarandeerd.

Flesjeswater is echter niet onderhevig aan dezelfde hoge kwaliteitseisen. Het bevat daarom vaak een hoge hoeveelheid aan fluor, sulfaat, natrium en bacteriën.

Flesjeswater is schadelijk voor het milieu

Flesjeswater zit – uiteraard – in een flesje, dat vaak van plastiek is. De productie, het transport en de recyclage van deze flesjes zijn erg belastend voor het milieu. Leidingwater komt daarentegen gewoon uit de kraan en schaadt het milieu op geen enkele manier.

Let op: gebruik geen traditionele waterverzachters

Had je last van kalkvorming in je huishoudelijke apparaten en maak je daarom gebruik van een waterontkalker? Dan mag je het leidingwater niet langer als drinkwater gebruiken, want het is allesbehalve gezond voor jou en je gezin.

Traditionele waterontharders filteren namelijk de gezonde mineralen zoals calcium (Ca++) en magnesium (Mg++) uit het water, omdat deze stoffen voor kalkvorming zorgen. Ook voegen traditionele waterverzachters natrium toe aan het water, wat nefast is voor jouw gezondheid.

Wil je én gezond leidingwater én verlost zijn van kalkoverlast in je huishoudelijke apparaten? Probeer dan de Water Activator van AguaVibes.

De Water Activator: het gezonde alternatief

De Water Activator voorkomt kalkvorming en behoudt de samenstelling en de kwaliteit van het leidingwater. De essentiële en gezonde mineralen gaan dus niet verloren, wat je gezondheid en welzijn ten goede komt.

Zo behandelt de Water Activator het water door middel van een elektromagnetisch veld, waardoor kalkvorming voorkomen wordt. Dat betekent dat de gezonde mineralen calcium (Ca++) en magnesium (Mg++) in het water blijven. De Water Activator is het resultaat van 20 jaar innovatie en research. Het is de ‘waterontharder’ van de toekomst.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar