Is kraantjeswater gezond?

Voor kraantjeswater hoef je niet naar de winkel, het is goedkoper en je bent verlost van de milieubelastende plastiek flessen. Maar is leidingwater ook gezond voor jou en je gezinsleden? In deze blog gaat AguaVibes dieper in op deze vraag.

Leidingwater bevat gezonde mineralen

Maak jij je zorgen over je gezondheid bij het drinken van kraantjeswater? Dat is dan geheel onterecht, want leidingwater is supergezond voor jou. Zo zit het immers boordevol met mineralen  die goed voor jou zijn.

Denk maar aan calcium (Ca++), dat de stevigheid van jouw beendergestel bevordert. Ook bevat leidingwater magnesium (Mg++). Deze stof is belangrijk voor de energievoorziening in je lichaam, de opbouw van enzymen, de verlaging van stress en de verbetering van je geheugen.

Bovendien bevat leidingwater  weinig natrium, waardoor het ook geschikt is voor mensen die kampen met hart- en vaatproblemen of die een zoutarm dieet volgen. Kortom: leidingwater is zelfs beter dan flesjeswater. Waarom? Dat lees je hieronder.

Waarom kraantjeswater beter is dan leidingwater

De kwaliteit van flesjeswater is minder

De overheid stelt hoge eisen aan de leveranciers van kraantjeswater. Er wordt dan ook regelmatig een controle uitgevoerd op de kwaliteit van het water. Zo is de biologische zuiverheid te allen tijde gegarandeerd.

Flesjeswater is echter niet onderhevig aan dezelfde hoge kwaliteitseisen. Het bevat daarom vaak een hoge hoeveelheid aan fluor, sulfaat, natrium en bacteriën.

Flesjeswater is schadelijk voor het milieu

Flesjeswater zit – uiteraard – in een flesje, dat vaak van plastiek is. De productie, het transport en de recyclage van deze flesjes zijn erg belastend voor het milieu. Leidingwater komt daarentegen gewoon uit de kraan en schaadt het milieu op geen enkele manier.

Let op: gebruik geen traditionele waterverzachters

Had je last van kalkvorming in je huishoudelijke apparaten en maak je daarom gebruik van een waterontkalker? Dan mag je het leidingwater niet langer als drinkwater gebruiken, want het is allesbehalve gezond voor jou en je gezin.

Traditionele waterontharders filteren namelijk de gezonde mineralen zoals calcium (Ca++) en magnesium (Mg++) uit het water, omdat deze stoffen voor kalkvorming zorgen. Ook voegen traditionele waterverzachters natrium toe aan het water, wat nefast is voor jouw gezondheid.

Wil je én gezond leidingwater én verlost zijn van kalkoverlast in je huishoudelijke apparaten? Probeer dan de Water Activator van AguaVibes.

De Water Activator: het gezonde alternatief

De Water Activator voorkomt kalkvorming en behoudt de samenstelling en de kwaliteit van het leidingwater. De essentiële en gezonde mineralen gaan dus niet verloren, wat je gezondheid en welzijn ten goede komt.

Zo behandelt de Water Activator het water door middel van een elektromagnetisch veld, waardoor kalkvorming voorkomen wordt. Dat betekent dat de gezonde mineralen calcium (Ca++) en magnesium (Mg++) in het water blijven. De Water Activator is het resultaat van 20 jaar innovatie en research. Het is de ‘waterontharder’ van de toekomst.

Deel dit artikel