Kalkaanslag verwijderen en voorkomen: wat zijn de mogelijkheden?

Share

Kalkaanslag verwijderen en voorkomen? In deze blog van AguaVibes lees je meer over de gezonde mogelijkheden om je leidingen en toestellen te verlossen van kalk.

Kalkaanslag in je leidingen, sanitaire voorzieningen en huishoudelijke apparaten is een vervelend probleem. In deze blog geeft AguaVibes jou tips om de kalkaanslag effectief te verwijderen. En nog beter: om kalkvorming op een gezonde manier te voorkomen.

Hoe kalk te verwijderen?

Kranen en douchekoppen

 1. Dompel een doek onder in een ontkalkmiddel.
 2. Wikkel die doek om de kraan of douchekop en zorg ervoor dat het metaal in contact komt met de ontkalker.
 3. Laat het geheel een uurtje weken.
 4. Verwijder hardnekkige kalkresten met een schuursponsje.

Bad en gootsteen

 1. Koop een speciale ontkalker voor gevoelige badkuipen of gootstenen. Ook schoonmaakazijn is effectief, maar het heeft wel een hoge zuurtegraad.
 2. Breng de speciale ontkalker of schoonmaakazijn enkel aan op de aangetaste delen van de badkuip of gootsteen.
 3. Poets de behandelde plekken nadien schoon met een schoonmaakmiddel.

Koffiezetapparaat en warmtekoker

 1. Maak een mengsel van water en azijn.
 2. Giet het mengsel in het gedeelte van het toestel dat normaal voorzien is voor water.
 3. Zet het apparaat aan en laat het mengsel koken.
 4. Laat het mengsel een nachtje in het apparaat.
 5. Leeg nadien het toestel en spoel het een aantal keren met water.

Hoe kalk te voorkomen?

Traditionele waterontharders: ongezond en duur

Gezinnen die kalkaanslag in hun toestellen willen voorkomen, schaffen vaak een traditionele waterontharder aan. Helaas zijn ze niet op de hoogte van de schadelijke effecten van waterverzachters.

Zo werken de meeste traditionele waterverzachters op basis van ionenuitwisseling. Dat houdt in dat ze gezonde mineralen zoals calcium (Ca++) en magnesium (Mg++) inruilen voor het schadelijke natrium.

Dat is problematisch, want ons lichaam heeft calcium (Ca++) en magnesium (Mg++) nodig voor onder meer de opbouw en het onderhoud van onze botten, het verlagen van de bloeddruk, het remmen van ontstekingen en nog veel meer.

Een teveel aan natrium in het drinkwater schaadt daarentegen de gezondheid van jou en je gezinsleden. En laat traditionele waterontharders nu net het natriumgehalte in het leidingwater verhogen.

Bovendien hebben traditionele waterverzachters minstens één onderhoud per jaar nodig om een optimale werking te garanderen. Zo moet het apparaat regelmatig geregenereerd worden of moeten bepaalde onderdelen vervangen worden, wat het onderhoud zeer duur maakt.

De Water Activator: het gezonde, prijsbewuste en toekomstgerichte alternatief

De Water Activator voorkomt ook kalkvorming in jouw huishoudelijke apparaten en leidingen, maar dan  zonder gebruik te maken van chemische middelen. Ook behoudt de Water Activator de samenstelling van het leidingwater.

Met andere woorden: de gezonde mineralen zoals calcium (Ca++) en magnesium (Mg++) blijven behouden. In tegenstelling tot traditionele waterontharders voegt de Water Activator geen natrium toe aan het leidingwater.

De elektromagnetische werking van de Water Activator is dus vele malen gezonder voor jou en je gezin dan traditionele waterontharders. Je kan probleemloos van leidingwater blijven drinken zonder last te hebben van kalkvorming.

Daarbovenop heeft de Water Activator geen onderhoud nodig en is het toestel haast niet onderhevig aan slijtage. Als je prijsbewust bent, kies je daarom beter voor de Water Activator dan voor een traditionele waterontharder.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar