Kalkaanslag verwijderen met azijn: een goed idee?

Share

Kalkaanslag verwijderen met azijn gaat gepaard met schrobwerk. Het is beter om te voorkomen dan te genezen. Lees er meer over in onze blog.

Wil je kalkaanslag verwijderen met azijn? Hou dan rekening met heel wat schrobwerk. Nog beter is het om de kalkaanslag in de eerste plaats te voorkomen. In deze blog lees je meer over het beste alternatief voor azijn of klassieke waterontharders.

Wat is die vervelende kalkaanslag precies?

Om uit te leggen wat kalkaanslag precies is, geven we jou even een kleine les chemie. In kraanwater zitten namelijk calcium (Ca) en magnesium (Mg). Deze mineralen hebben tal van gezondheidsvoordelen en zijn daarom onmisbaar in je kraanwater.

Toch hebben ze – wanneer het kraanwater verhit wordt – de neiging om elkaar aan te trekken en kalk te vormen. Die kalk blijft vervolgens achter in jouw leidingen, huishoudelijke apparaten en op je sanitair.

Vooral wanneer je in een regio met hard water woont, zal je op korte of lange termijn ongetwijfeld kampen met kalkproblemen. Denk maar aan die vervelende witte vlekjes op je kranen, in je douche of zelfs je badkamertegels.

Hoe kan je die hardnekkige kalkaanslag verwijderen met azijn?

Schoonmaakazijn is een goed alternatief voor dure en agressieve schoonmaakmiddelen met chemicaliën. Om de kalkaanslag te verwijderen met schoonmaakazijn, hoor je als volgt te werk te gaan:

  1. Warm de schoonmaakazijn een beetje op en doe de substantie in een spuitfles.
  2. Bespuit de oppervlakten die kalkvlekken vertonen met de schoonmaakazijn.
  3. Laat de schoonmaakazijn zo’n 15 tot 20 minuten intrekken.
  4. Neem daarna een sponsje en schrob tot de vlekken verdwenen zijn. Of tot je armen het niet meer uithouden.

Let wel op: dat proces hoor je regelmatig te herhalen. Want hoe dikker de kalklaag, hoe lasteriger de vlekken te verwijderen zijn.

Verwijder én voorkom kalk met de Water Activator

De eenvoudigste manier om kalkaanslag te verwijderen, is natuurlijk niet met azijn. Je hoort kalkproblemen in de eerste plaats te voorkomen. En dat kan je perfect doen met de Water Activator van AguaVibes®, die werkt op basis van Pulsed Ion Activation-technologie (PIA).

Met deze revolutionaire technologie voorkom én verwijder je reeds aanwezige kalk in je woning zonder gebruik te maken van chemische middelen. Ook heeft de Water Activator – in tegenstelling tot traditionele waterontharders – nooit een onderhoud nodig.

Hier kan je meer info verkrijgen over de Water Activator, de waterontharder van de toekomst.

Maak een vrijblijvende afspraak!

Ben je geïnteresseerd in een voordelig en gezond alternatief voor een klassieke waterontharder? Neem dan gerust contact op met AguaVibes. In een vrijblijvend gesprek leggen we graag de werking van de Water Activator uit.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar