Hoe hardnekkige kalkaanslag verwijderen?

Share

Kalkaanslag verwijderen is geen sinecure. In deze blog bespreken we de beste methoden om je te ontdoen van kalk.

Heb je kalkvlekken op je sanitair? Of kalkopstoppingen in je leidingen en huishoudelijk apparaten? Hoe je die vervelende en hardnekkige kalkaanslag kan verwijderen, lees je in deze blog. Zo introduceren we huishoudelijke producten die soelaas bieden en de revolutionaire Water Activator.

Wat is die vervelende kalkaanslag precies?

In jouw kraantjeswater zitten de mineralen calcium (Ca) en magnesium (Mg). Hoewel ze cruciaal zijn voor je gezondheid, trekken ze elkaar aan bij verhitting van het water. Zo vormen ze kalk in het kraanwater die vaak achterblijft in jouw leidingen, huishoudelijke apparaten en sanitair.

De kalk kan jouw leidingen verstoppen, de levensduur van je huishoudelijke apparaten verminderen en vlekken vormen op je sanitair en vloeren. Hoe harder het water in jouw regio, hoe meer calcium en magnesium erin zit. En dus hoe groter de kans op kalkproblemen.

Hoe kan je die hardnekkige kalkaanslag verwijderen?

Er zijn verschillende middelen op de markt om kalkaanslag te verwijderen. Meestal gaat het over agressieve producten met een hoge zuurtegraad. Daarom is azijn nog het meest geschikt, want het is goedkoop en het schaadt de gezondheid niet. Al is dat niet voor alles de beste oplossing.

Hoe kalkaanslag verwijderen van je sanitair?

Vertonen je kranen en douchekop witte kalkvlekjes? Die kan je eenvoudig verwijderen door een aftandse handdoek onder te dompelen in een oplossing van water en azijn. Die handdoek wikkel je vervolgens om de kraan of douchekop. Laat het zeker een nachtje intrekken.

Hoe kalkaanslag verwijderen uit je apparaten?

Jouw waterkoker krijgt het doorgaans hard te verduren en is vaak het eerste slachtoffer van het harde water in je regio. Kalk ontstaat immers wanneer kraanwater verhit wordt.

Om de kalk uit je waterkoker te verwijderen, kan je een mengsel van azijn en water tot het kookpunt brengen en – indien mogelijk – even laten doorkoken. Giet het mengsel daarna weg en spoel de waterkoker een aantal keren goed door met koud water. Zo blijft er geen nasmaak of geur achter.

Kalkproblemen in je espresso- of koffiezetapparaat kan je beter niet met azijn verhelpen, want dat kan sommige componenten zoals slangen en rubber aantasten. Beter koop je er speciale vloeistoffen met citroenzuur voor die je makkelijk in de winkel kan vinden.

Hoe kalkvlekken verwijderen van natuursteen en gepolierde beton?

Kalkvlekken op een vloer van gepolierde beton of natuursteen mag je absoluut niet verwijderen met zure schoonmaakmiddelen of azijn, want zo kan je permanente schade veroorzaken. Het is beter om het ouderwetse schuursponsje boven te halen en de vlekken handmatig weg te werken.

Verwijder en voorkom kalk met de Water Activator

Bespaar je armen het harde schrobwerk en je smaakpapillen de smaak van azijn. Het is beter om kalkproblemen in de eerste plaats te voorkomen dan te ‘genezen’. Ontdek daarom de Water Activator van AguaVibes®.

De Water Activator wordt weleens de waterontharder van de toekomst genoemd en werkt op basis van de gepatenteerde Pulsed Ion Activation-technologie (PIA).

Onze unieke PIA-technologie voorkomt en verwijdert kalk zonder de tussenkomst van zout of andere chemicaliën. De Water Activator kan geïnstalleerd worden in iedere woning op de plaats van jouw afsluitkraantje.

Kom hier alles te weten over de werking van de Water Activator.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar