Hoe hardnekkige kalkaanslag verwijderen?

Kalkaanslag verwijderen

Heb je kalkvlekken op je sanitair? Of kalkopstoppingen in je leidingen en huishoudelijk apparaten? Hoe je die vervelende en hardnekkige kalkaanslag kan verwijderen, lees je in deze blog. Zo introduceren we huishoudelijke producten die soelaas bieden en de revolutionaire Water Activator.

Wat is die vervelende kalkaanslag precies?

In jouw kraantjeswater zitten de mineralen calcium (Ca) en magnesium (Mg). Hoewel ze cruciaal zijn voor je gezondheid, trekken ze elkaar aan bij verhitting van het water. Zo vormen ze kalk in het kraanwater die vaak achterblijft in jouw leidingen, huishoudelijke apparaten en sanitair.

De kalk kan jouw leidingen verstoppen, de levensduur van je huishoudelijke apparaten verminderen en vlekken vormen op je sanitair en vloeren. Hoe harder het water in jouw regio, hoe meer calcium en magnesium erin zit. En dus hoe groter de kans op kalkproblemen.

Hoe kan je die hardnekkige kalkaanslag verwijderen?

Er zijn verschillende middelen op de markt om kalkaanslag te verwijderen. Meestal gaat het over agressieve producten met een hoge zuurtegraad. Daarom is azijn nog het meest geschikt, want het is goedkoop en het schaadt de gezondheid niet. Al is dat niet voor alles de beste oplossing.

Hoe kalkaanslag verwijderen van je sanitair?

Vertonen je kranen en douchekop witte kalkvlekjes? Die kan je eenvoudig verwijderen door een aftandse handdoek onder te dompelen in een oplossing van water en azijn. Die handdoek wikkel je vervolgens om de kraan of douchekop. Laat het zeker een nachtje intrekken.

Hoe kalkaanslag verwijderen uit je apparaten?

Jouw waterkoker krijgt het doorgaans hard te verduren en is vaak het eerste slachtoffer van het harde water in je regio. Kalk ontstaat immers wanneer kraanwater verhit wordt.

Om de kalk uit je waterkoker te verwijderen, kan je een mengsel van azijn en water tot het kookpunt brengen en – indien mogelijk – even laten doorkoken. Giet het mengsel daarna weg en spoel de waterkoker een aantal keren goed door met koud water. Zo blijft er geen nasmaak of geur achter.

Kalkproblemen in je espresso- of koffiezetapparaat kan je beter niet met azijn verhelpen, want dat kan sommige componenten zoals slangen en rubber aantasten. Beter koop je er speciale vloeistoffen met citroenzuur voor die je makkelijk in de winkel kan vinden.

Hoe kalkvlekken verwijderen van natuursteen en gepolierde beton?

Kalkvlekken op een vloer van gepolierde beton of natuursteen mag je absoluut niet verwijderen met zure schoonmaakmiddelen of azijn, want zo kan je permanente schade veroorzaken. Het is beter om het ouderwetse schuursponsje boven te halen en de vlekken handmatig weg te werken.

Verwijder en voorkom kalk met de Water Activator

Bespaar je armen het harde schrobwerk en je smaakpapillen de smaak van azijn. Het is beter om kalkproblemen in de eerste plaats te voorkomen dan te ‘genezen’. Ontdek daarom de Water Activator van AguaVibes®.

De Water Activator wordt weleens de waterontharder van de toekomst genoemd en werkt op basis van de gepatenteerde Pulsed Ion Activation-technologie (PIA).

Onze unieke PIA-technologie voorkomt en verwijdert kalk zonder de tussenkomst van zout of andere chemicaliën. De Water Activator kan geïnstalleerd worden in iedere woning op de plaats van jouw afsluitkraantje.

Kom hier alles te weten over de werking van de Water Activator.

Deel dit artikel