Kalkaanslag glazen: domper op de feesttafel

Share

In deze blog lees je wat de witte aanslag op jouw glazen precies is en hoe je het kan voorkomen met de Water Activator.

Een witte of doffe aanslag op glazen? Dat betekent vaak dat kalk in het leidingwater zich afzet in je leidingen, huishoudelijke apparaten zoals de vaatwasser en dus ook je glazen. In deze blog lees je meer over de oorzaak en stellen we de Water Activator als oplossing voor.

Wat is de oorzaak van de kalkaanslag op je glazen?

Of je nu zelf de vaat doet of een vaatwasser hebt: jouw glazen komen bij het reinigen in aanraking met leidingwater. Als er na het wassen een beetje water op de glazen achterblijft, kunnen bepaalde bestanddelen zich erop afzetten.

Kalksteen

In leidingwater zitten namelijk magnesium- en calciumionen die elkaar steeds aantrekken en samen de molecule CaC03 vormen. Deze molecule ken je wellicht beter als kalksteen. En dat is dus de witte of doffe aanslag op je glazen.

Hoe voorkom je de witte vlekken?

We begrijpen dat je deze aanslag koste wat kost wilt vermijden. Al zeker tijdens de feestdagen moeten de glazen op de feesttafel schitteren als diamanten. Wellicht heb je al gedacht aan een waterontharder die kalkvorming in je leidingwater voorkomt. Let daar echter mee op.

Traditionele waterontharders

Klassieke waterontharders werken namelijk volgens het principe van ionenuitwisseling. Zo verruilen ze de bestanddelen die aan de oorzaak liggen van kalkvorming – met name magnesium en calcium – voor natrium oftewel zout. Op die manier voorkomen ze kalkaanslag.

Calcium en magnesium

En dat is een spijtige zaak. Calcium en magnesium zijn immers gezonde mineralen. Magnesium verbetert bijvoorbeeld je sportprestaties, bestrijdt depressie, verlaagt je bloeddruk en werkt ontstekingsremmend. Calcium is dan weer cruciaal voor botvorming.

Natrium

Bovendien voegen traditionele waterontharders natrium of zout toe aan het leidingwater. En dat is schadelijk voor je gezondheid. Zo zorgt een te veel aan zout voor hart- en vaatziekten, verschillende soorten kanker en osteoporose. En niet belangrijk tijdens en na de feestdagen: zout is ook een dikmaker

Water Activator: propere glazen gevuld met gezond drinkwater

Water dat behandeld is door een traditionele waterontharder kan je dus niet meer beschouwen als drinkwater. Wil je glazen die schitteren en toch genieten van gezond leidingwater? Ontdek dan de Water Activator van AguaVibes. De Water Activator voorkomt kalkvorming, zonder de samenstelling en de kwaliteit van het leidingwater te wijzigen.

De essentiële en gezonde mineralen calcium en magnesium gaan dus niet verloren en er wordt geen natrium toegevoegd, wat je gezondheid en welzijn ten goede komt. Water dat behandeld is door de Water Activator kan je dus perfect als drinkwater gebruiken.

AguaVibes: bevordering gezondheid en milieu

AguaVibes staat voor gezond water. We concentreren ons op de gezondheid van mensen, het milieu en toestellen. Daarom ontwikkelen we producten die jouw gezondheid bevorderen en ecologisch zijn. We beseffen dat water de basis is van al het leven. En het verdient dan ook onze focus.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar