Witte aanslag in je badkamer: hoe verwijderen en voorkomen?

Kalkaanslag in badkamer

Kalkaanslag doet afbreuk aan een mooie badkamer. Gelukkig zijn er manieren om de lastige witte vlekken te verwijderen. En nog beter: te voorkomen. In deze blog geven we jou tips en kan je kennismaken met de Water Activator van AguaVibes.

Wat is de oorzaak van de kalkaanslag in je badkamer?

Tijdens een warm bad of een heerlijke douche komen vele onderdelen in je badkamer in aanraking met het leidingwater. De achtergebleven druppels kunnen zich vervolgens inwerken in de douchekop, de kranen, het bad, de gootsteen of de douchewand.

In leidingwater zitten namelijk magnesium- en calciumionen die elkaar steeds aantrekken en samen de molecule CaC03 vormen. Deze molecule ken je wellicht beter als kalksteen. En dat is dus de witte of doffe aanslag die je mogelijk in je badkamer opmerkt.

Hoe verwijder je de kalk?

Kranen en douchekoppen

  1. Koop ontkalkmiddel en dompel er een doek in onder.
  2. Zorg ervoor dat de kraan of douchekop in aanraking komt met het ontkalkmiddel door de doek eromheen te wikkelen.
  3. Laat het kraanwerk een uurtje weken in de doek.
  4. Haal de doek weg.
  5. Zijn er nog kalkresten? Verwijder ze dan met een schuursponsje.

Bad en gootsteen

  1. Schaf een ontkalker aan voor gevoelige badkuipen of gootstenen of maak gebruik van schoonmaakazijn.
  2. Breng de speciale ontkalker of schoonmaakazijn enkel aan op de aangetaste delen van de badkuip of gootsteen.
  3. Maak de behandelde plekken schoon met een geschikt poetsmiddel.

Hoe voorkom je kalkaanslag op in de badkamer?


Traditionele waterontharders: ongezond voor jouw lichaam

Klassieke waterontharders voorkomen kalkvorming in je badkamer. Maar let op, want ze werken volgens het principe van ionenuitwisseling. Dat betekent dat ze de bestanddelen die aan de oorzaak liggen van kalkvorming – magnesium en calcium – inruilen voor natrium oftewel zout. En dat is problematisch.

Ons lichaam heeft namelijk calcium en magnesium nodig om gezond te blijven. Zo verbetert magnesium bijvoorbeeld je sportprestaties, bestrijdt het depressie, verlaagt het je bloeddruk en werkt het ontstekingsremmend. Calcium is dan weer onmisbaar voor botvorming.

Bovendien voegen traditionele waterontharders natrium of zout toe aan het leidingwater, wat erg schadelijk is voor je gezondheid. Zout zorgt mogelijk voor hart- en vaatziekten, verschillende soorten kanker en osteoporose.

Water Activator: geen kalkaanslag, wel een gezond lichaam

Wil je verlost zijn van kalkaanslag in je badkamer zonder een ongezonde waterontkalker te gebruiken? Ontdek dan de Water Activator van AguaVibes. De Water Activator behandelt het water door middel van de PIA-technologie, dat de calcium- en magnesiumionen activeert in plaats van verwijdert.

Zo kunnen ze zich niet vasthechten onder de vorm van kalk. Kalkvorming wordt dus onmogelijk. Plus: de gezonde mineralen calcium en magnesium blijven in het water en er wordt geen zout gebruikt.

Bovendien voorkomt en verwijdert de Water Activator kalksteen. Zo zijn jouw leidingen en huishoudelijke apparaten beschermd. In tegenstelling tot de traditionele waterontharder wordt bestaande kalk ook afgebroken en verwijderd.

AguaVibes: bevordering gezondheid en milieu


AguaVibes staat voor gezond water. We concentreren ons op de gezondheid van mensen, het milieu en toestellen. Daarom ontwikkelen we producten die jouw gezondheid bevorderen en ecologisch zijn. We beseffen dat water de basis is van al het leven. En het verdient dan ook onze focus.

Deel dit artikel