Hoeveel plastic flesjes worden er wereldwijd per jaar weggegooid?

Share

Hoeveel plastic flesjes worden er wereldwijd per jaar weggegooid? En hoe kan jij jouw verbruik van plastic flesjes verminderen? Dat lees je in deze blog.

Iedere minuut worden er 20.000 flesjes water verkocht. Die verkoop wordt gedreven door een schijnbaar onverzadigbare behoefte aan flesjeswater. De meerderheid van die plastic flesjes wordt bovendien gewoon weggegooid, wat problematisch is voor het milieu. Lees er hier meer over.

Hoeveel plastic flesjes worden er jaarlijks verkocht?

Elke minuut worden er wereldwijd een miljoen plastic flessen gekocht en het aantal zal tegen 2021 nog eens 20% stijgen, waardoor een milieucrisis ontstaat die volgens sommige campagnevoerders net zo ernstig zal zijn als de klimaatverandering.

In 2016 gingen er wereldwijd meer dan 480 miljard plastic drinkflessen over de toonbank, wat in vergelijking met een decennium geleden een stijging is van ongeveer 300 miljard flesjes. Tegen 2021 zal de verkoop volgens de meest recente schattingen toenemen tot 583,3 miljard

Om je even een beeld te geven: als we die flesjes tegen elkaar plaatsen, zouden ze zich uitstrekken tot meer dan halverwege de zon.

Waar komen die plastic flesjes terecht?

De meeste plastic flessen die worden gebruikt voor frisdranken en water zijn gemaakt van polyethyleentereftalaat (Pet), wat zeer recyclebaar is. Maar naarmate hun gebruik over de hele wereld toeneemt, slagen we er maar niet in om de flessen te verzamelen en te recyclen.

Zo wordt minder dan de helft van de flessen ingezameld voor recycling. Slechts 7 % van de ingezamelde flessen zetten we om in nieuwe plastic flessen. Het merendeel van de geproduceerde plastic flessen eindigt dus op een stortplaats of in de oceaan.

Jaarlijks lekt tussen de 5 en 13 miljoen ton plastic in de oceanen, waarna die brol  belandt in de magen van zeevogels, vissen en andere organismen. Tegen 2050 bevat de oceaan in gewicht zelfs meer plastic dan vis.

Hoe kan jij je verbruik van plastic flesjes verminderen?

Simpel: door geen water meer te drinken uit plastic flesjes. Wist je dat je te allen tijde toegang hebt tot gezond, drinkbaar water zonder dat je ervoor naar de winkel moet gaan? Het enige wat je hoeft te doen, is jouw kraan opendraaien en een glas vullen.

Toegegeven: kraanwater kan dan weer zorgen voor andere problemen. Denk bijvoorbeeld maar aan kalkproblemen. Traditionele waterontharders kunnen dat probleem uiteraard verhelpen, maar zij halen helaas ook gezonde mineralen uit je drinkwater. Ze voegen zelfs zout toe aan het kraanwater, wat op termijn mogelijk jouw gezondheid schaadt.

Ontdek de Water Activator van AguaVibes®!

Er is gelukkig een alternatief voor traditionele waterontharders: de Water Activator van AguaVibes®. De Water Activator behandelt het water door middel van Pulsed Ion Activation-technologie (PIA), die ervoor zorgt dat kalkvorming in je kraanwater onmogelijk wordt. De technologie werkt zonder toevoegingen van zout of dure onderhoudsbeurten.

Ook de gezonde mineralen blijven in het kraantjeswater. Onderzoek van Universiteit Gent toont zelfs aan dat water dat behandeld is door de Water Activator tot 70 procent meer gezonde mineralen bevat dan gewoon leidingwater.

Kortom: met de Water Activator beschik jij over gezond drinkwater van de kraan en belast jij het milieu niet langer met water uit plastic flessen.

Meer weten over de Water Activator?

Ben je geïnteresseerd in hoe je de natuur een handje kan helpen met de Water Activator? En wil je meer informatie over hoe de Water Activator werkt? Dan kan je er op deze pagina meer over lezen.

Of neem gerust contact op met AguaVibes®. In een vrijblijvend gesprek leggen we graag de werking van de Water Activator uit.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar