Hoe plastic verminderen? Ontdek de Water Activator

Hoe plastic verminderen

Plastic verminderen is noodzakelijk. Zo worden er iedere minuut wereldwijd een miljoen wegwerpflessen verkocht, die amper gerecycleerd worden. Dankzij de Water Activator beschik jij over gezond kraanwater en kan je ‘neen’ zeggen tegen plastic.

Waarom is water uit plastic flessen zo slecht voor het milieu? 

Sinds de jaren 40 van vorige eeuw is plastic steeds populairder geworden, voornamelijk voor de verpakking van water. Zo zijn er in 2016 480 miljard drankflessen over de toonbank gegaan. Het probleem: amper 7 % van de flessen wordt gerecycleerd.

Dat betekent dat zelfs de flessen van 80 jaar geleden nog steeds ergens rondzwerven op de aardbol. Het duurt immers honderden jaren vooraleer de petrochemische verbindingen van plastic uit elkaar vallen.

Jaarlijks komt er tussen de 5 en de 13 miljoen ton plastic in onze oceanen terecht, waarvan een deel wordt opgegeten door zeevogels, schildpadden en vissen. En die laatste groep belandt dan weer op ons bord en in onze maag.

Kortom: de plastic fles die jij aankoopt en nadien wegwerpt, komt uiteindelijk in jouw eigen lichaam terecht. Mensen die vis en zeevruchten eten, krijgen jaarlijks gemiddeld zo’n 11.000 stukjes plastic in hun maag. 

Plastic verminderen

Waarom kraanwater drinken? 

Omdat je zo plastic vermijdt, uiteraard. Leidingwater is trouwens gezond, onder de juiste omstandigheden. Zo bevat leidingwater de mineralen calcium (Ca++) en magnesium (Mg++) die enorm goed voor jou zijn. Jouw lichaam kan simpelweg niet zonder deze mineralen.

Calcium bevordert onder meer de stevigheid van je botten. Magnesium is dan weer belangrijk voor de energievoorziening in je lichaam, de opbouw van enzymen, de verlaging van stress en de verbetering van je geheugen.

Maar hey, kraanwater zorgt toch voor kalkproblemen? 

De mineralen calcium (Ca++) en magnesium (Mg++) zijn niet alleen essentieel voor je gezondheid. Ze blijven inderdaad helaas ook geleidelijk aan achter in je leidingen en huishoudelijke toestellen in de vorm van kalk.

Als je vaak water van de kraan drinkt, moet je beseffen dat het merendeel van de gezonde mineralen niet in jouw glas water is beland, maar ergens in je leidingen is achtergebleven. Je kraantjeswater is dus minder gezond dan je dacht.

Ook krijgen je leidingen en huishoudelijke toestellen last van die achtergebleven kalk. Ze geraken verstopt, werken minder goed en hebben een kortere levensduur. Jij mag diep in je portemonnee tasten voor herstellingen of vervangingen.

Kalkaanslag huishoudelijke apparaten

Dat is met een klassieke waterontharder opgelost, niet? 

Helaas. Een traditionele waterontharder biedt niet de oplossing. Zo haalt een klassieke waterontharder calcium en magnesium uit het water en vervangt deze mineralen met natrium. Ook hier bevat het leidingwater dus geen gezonde bestanddelen meer.

Het zout dat in de plaats komt van calcium en magnesium is trouwens slecht voor je gezondheid en in strijd met de Europese richtlijn rond de samenstelling van gezond drinkwater. 

Hoe kan de Water Activator helpen? 

De Water Activator behandelt het water door middel van Pulsed Ion Activation-technologie (PIA), die ervoor zorgt dat de mineralen Ca++ en Mg++ zich niet meer aan elkaar en je leidingen kunnen hechten in de vorm van kalk.

En dat betekent dat de gezonde mineralen in het kraantjeswater blijven. Onderzoek van Universiteit Gent toont zelfs aan dat water dat behandeld is door de Water Activator tot 70 procent meer gezonde mineralen bevat dan gewoon leidingwater.

Drink je vaak kraantjeswater om jezelf kosten te besparen en het milieu niet te belasten? Vergeet dan zeker niet jouw eigen gezondheid. Door de Water Activator van AguaVibes® te plaatsen is de gezondheid van jou, je gezin en onze aardbol verzekerd.

Deel dit artikel