Hardheid water: hoe hard is het water in jouw regio?

Share

Lees in deze blog wat hard water precies is en hoe je de hardheid van jouw leidingwater kan checken.

Heb je al weleens van hard water gehoord? En maak jij je zorgen dat het leidingwater in jouw gemeente hard is? Kom in deze blog te weten wat hard water precies is en hoe je de hardheid van jouw leidingwater kan checken.

Wat is hard water?

De hardheid is afhankelijk van de hoeveelheid calcium en magnesiumin het leidingwater. Die mineralen zijn erg goed voor jouw gezondheid, maar in leidingwater trekken ze elkaar aan en zorgen ze helaas voor kalkvorming.

Met andere woorden: afhankelijk van de hoeveelheid mineralen spreekt men over hard of zacht water. De waterhardheid wordt meestal uitgedrukt inFranse graden (°F), waarbij 0 °F volledig zacht en 50 °F extreem hard water is.

Hoe hard is het water in jouw gemeente?

Ben je benieuwd naar de hardheid van het water in jouw gemeente? Dat kan je makkelijk checken op de website van De Watergroep. Dat is het officiële Vlaamse waterbedrijf dat beschikt over de juiste gegevens.

Zo zie je op de website niet alleen de hardheid van het water in je gemeente, maar ook lees je meer over de herkomst en de samenstelling van je leidingwater.

Hoe test je zelf de hardheid van jouw leidingwater?

Wil je liever zelf de hardheid van je leidingwater testen? Dat is perfect mogelijk met een speciale testkit. In zo’n kit zit meestal een druppeltester of teststrookjes die je eenvoudig kan gebruiken.

Hoe voorkom je hard water?

Traditionele waterverzachter

Om de hardheid van water te voorkomen denken vele mensen automatisch aan een klassieke waterverzachter. Zulke toestellen werken op basis van ionenuitwisseling. Zo ruilen ze calcium en magnesium in het leidingwater in voor natrium.

Die werking is compleet achterhaald. Waarom? Calcium en magnesium mogen dan wel voor kalkvorming zorgen, maar ze zijn noodzakelijk voor jouw gezondheid. Bovendien is natrium erg schadelijk. Lees hier meer over de nadelen van klassieke waterverzachters.

Elektromagnetische kalkneutralisator

Elektromagnetische kalkneutralisators zoals de Water Activator van AguaVibes zijn het gezonde en moderne alternatief voor traditionele waterverzachters. De Water Activator behoudt namelijk de gezonde mineralen calcium en magnesium in het leidingwater.

Om kalkvorming te vermijden, zorgt het elektromagnetische veld van de Water Activator ervoor dat die mineralen elkaar niet meer aantrekken. Ook gebruikt de Water Activator geen ongezonde chemische producten zoals natrium. Lees hier meer over de werking van de Water Activator.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar