Goede kalk: bestaat dat?

Omdat je op deze blog terecht bent gekomen, kamp je wellicht met een kalkprobleem in je leidingen, huishoudelijke apparaten of sanitair. En die hinder wordt ongetwijfeld veroorzaakt door ‘slechte kalk’.

“Huh? Kalk is toch altijd slecht?”, horen we jou denken. Toch klopt dat niet. Er zijn namelijk verschillende soorten kalk. De vaakst voorkomende zijn calciet en aragoniet. In leidingwater komt ongeveer 65% van de kalk voor in de vorm van calciet en 35% in de vorm van aragoniet.

Hoewel ze dezelfde samenstelling hebben, is er een erg groot verschil tussen calciet en aragoniet.

Calciet

Calciet is een echt blok. Het is een kristal dat maar al te graag neerslaat in je leidingen en op je apparaten in de vorm van kalksteen. Kortom: calciet is slechte kalk en de oorzaak van al jouw ellende.

Aragoniet

Aragoniet zet zich daarentegen niet af op leidingen en apparten. Deze vorm van kalk veroorzaakt geen last en blijft in het water als onschadelijke, microscopische kleine kristallen. Aragoniet is zelfs gezond voor jouw lichaam, want het zit boordevol calcium en magnesium. Kortom: deze ‘goede kalk’ wil je wél in jouw leidingwater.

Ontdek de AguaVibes® Activator

Waarom vertellen we jou dit? Wel, omdat er een toestel op de markt is dat calciet – de slechte kalk – in jouw leidingwater omzet tot aragoniet – de goede kalk. En dat toestel is de AguaVibes® Activator.

De Activator behandelt water door middel van onze PIA-technologie, waardoor kalkvorming vermeden wordt op een gezonde manier zonder gebruik te maken van chemicaliën of zout.

Het aragoniet blijft in het water en op deze wijze voorkomt de Activator de vorming van kalksteen. En niet onbelangrijk: de gezonde en essentiële mineralen calcium en magnesium worden dankzij de PIA-technologie ook behouden. Meer informatie over de Activator vind je hier.

Deel dit artikel