Goede kalk: bestaat dat?

Share

In deze blog lees je over goede en slechte kalk en welke rol de Activator van AguaVibes® in dat verhaal speelt.

Omdat je op deze blog terecht bent gekomen, kamp je wellicht met een kalkprobleem in je leidingen, huishoudelijke apparaten of sanitair. En die hinder wordt ongetwijfeld veroorzaakt door ‘slechte kalk’.

“Huh? Kalk is toch altijd slecht?”, horen we jou denken. Toch klopt dat niet. Er zijn namelijk verschillende soorten kalk. De vaakst voorkomende zijn calciet en aragoniet. In leidingwater komt ongeveer 65% van de kalk voor in de vorm van calciet en 35% in de vorm van aragoniet.

Hoewel ze dezelfde samenstelling hebben, is er een erg groot verschil tussen calciet en aragoniet.

Calciet

Calciet is een echt blok. Het is een kristal dat maar al te graag neerslaat in je leidingen en op je apparaten in de vorm van kalksteen. Kortom: calciet is slechte kalk en de oorzaak van al jouw ellende.

Aragoniet

Aragoniet zet zich daarentegen niet af op leidingen en apparten. Deze vorm van kalk veroorzaakt geen last en blijft in het water als onschadelijke, microscopische kleine kristallen. Aragoniet is zelfs gezond voor jouw lichaam, want het zit boordevol calcium en magnesium. Kortom: deze ‘goede kalk’ wil je wél in jouw leidingwater.

Ontdek de AguaVibes® Activator

Waarom vertellen we jou dit? Wel, omdat er een toestel op de markt is dat calciet – de slechte kalk – in jouw leidingwater omzet tot aragoniet – de goede kalk. En dat toestel is de AguaVibes® Activator.

De Activator behandelt water door middel van onze PIA-technologie, waardoor kalkvorming vermeden wordt op een gezonde manier zonder gebruik te maken van chemicaliën of zout.

Het aragoniet blijft in het water en op deze wijze voorkomt de Activator de vorming van kalksteen. En niet onbelangrijk: de gezonde en essentiële mineralen calcium en magnesium worden dankzij de PIA-technologie ook behouden. Meer informatie over de Activator vind je hier.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar