Europese richtlijn rond drinkwater

Share

In deze blog lees je waarom een traditionele waterontharder in strijd is met de Europese richtlijn rond drinkwater en de Water Activator niet.

Klassieke waterontharders op basis van zout zijn erg populair om kalkvorming in leidingen en huishoudelijk apparaten tegen te gaan. Maar wist je dat ze in strijd zijn met de Europese richtlijn rond drinkwater? In deze blog lees je waarom dat zo is. Ook leer je het gezonde alternatief kennen: de Water Activator.

Wat doet een traditionele waterontharder met drinkwater?

Wanneer we het hebben over een traditionele waterontharder, dan bedoelen we de waterontharders die werken volgens het principe van ionenuitwisseling. Een ionenuitwisselaar verruilt gezonde calcium- en magnesiumionen in het drinkwater voor schadelijke natriumionen, oftewel zout.

Waarom? Calcium- en magnesiumionen spelen een rol in de afzetting van kalk tegen jouw leidingen en huishoudelijke apparaten. Door deze ionen te verruilen tegen natriumionen, voorkomen de klassieke waterontharders kalkaanslag.

Helaas is deze werking niet gezond voor jou en je gezin. Magnesium en calcium zijn namelijk gezonde mineralen die wonderen verrichten voor ons lichaam. Magnesium verbetert bijvoorbeeld je sportprestaties, bestrijdt depressie, verlaagt de bloeddruk en werkt ontstekingsremmend. Calcium hebben we dan weer nodig voor botopbouw.

Wat zegt de Europese richtlijn 2001/1220 rond drinkwater?

De Europese richtlijn 2001/1220 is erg duidelijk: de samenstelling van drinkwater mag niet gewijzigd worden door middel van chemische producten en zouten. En daar wringt het schoentje. Zoals je hierboven hebt gelezen, verandert een klassieke waterontharder de samenstelling van drinkwater wél.

Bij een traditionele waterontharder worden calcium en magnesium in het water immers vervangen door zout. Dat is niet alleen in strijd met de Europese richtlijn, maar ook nog eens erg ongezond.

Als jouw lichaam te veel zout opneemt, loop je meer risico op hart- en vaatziekten, beroertes en verschillende soorten kanker. Ook verhoogt zout je bloeddruk en de kans op nierstenen stijgt bovendien aanzienlijk.

Water Activator: geen kalkvorming, wel respect voor Europese richtlijn

Wil je een gezond alternatief voor traditionele waterontharders? Ontdek dan de Water Activator van AguaVibes. De Water Activator voorkomt kalkvorming, zonder de samenstelling en de kwaliteit van het leidingwater te wijzigen.

De essentiële en gezonde mineralen calcium en magnesium gaan dus niet verloren en er wordt geen natrium toegevoegd, wat je gezondheid en welzijn ten goede komt. Water dat behandeld is door de Water Activator kan je dus perfect als drinkwater gebruiken.

AguaVibes: gezond water voor iedereen

AguaVibes staat voor gezond water. We concentreren ons op de gezondheid van mensen, het milieu en toestellen. Daarom ontwikkelen we producten die jouw gezondheid bevorderen en ecologisch zijn. We beseffen dat water de basis is van al het leven. En het verdient dan ook onze focus.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar