Calcium en magnesium in water: de voor- en nadelen

Calcium en magnesium in water

Je hoort misschien zowel positieve als negatieve verhalen over calcium en magnesium in water. De mineralen calcium en magnesium zijn namelijk erg gezond, maar ze zorgen helaas ook voor kalkvorming. Lees er in deze blog van AguaVibes meer over.

Voordelen

Er zitten tal van mineralen in leidingwater die supergezond zijn voor jou, je gezinsleden en zelfs je huisdieren. De belangrijkste zijn calcium (Ca++) en magnesium (Mg++). Calcium bevordert bijvoorbeeld botvorming en de stevigheid van je beendergestel.

Verder is calcium cruciaal voor de bloedstolling, de breinfuncties en de werking van het centrale zenuwstelsel. Maar bovenal: calcium zorgt voor normale spierfuncties. Zo laat het de spiersamentrekking soepel verlopen en draagt het bij in het proces van spiergroei.

Ook magnesium is een wondermineraal. Waar calcium zorgt voor de spiersamentrekking, doet magnesium onze spieren net ontspannen. Die balans in je lichaam is nodig. Magnesium ondersteunt eveneens de hersenfuncties, voorkomt migraine, bestrijdt depressies en verlaagt de bloeddruk.

Kortom: de mineralen calcium en magnesium heb je nodig om zowel fysiek als mentaal gezond te blijven. Het zijn essentiële en onontbeerlijke mineralen in je drinkwater en ze mogen daarom niet verloren gaan.

Nadelen

Kalkvorming in toestellen en apparaten

Calcium en magnesium liggen aan de oorzaak van kalkvorming. Kalkaanslag is namelijk het gevolg van calcium- en magnesiumionen die zich afzetten tegen je leidingwerk en huishoudelijke toestellen. Dat kan leiden tot een verminderd functioneren, schade en uiteindelijk zware kosten.

Vlekken op kraanwerk

Je hebt ongetwijfeld weleens vlekken gezien op je kraanwerk, lavabo’s, aanrechten, toiletten of douchewanden. Deze vlekken zijn ook een gevolg van calcium- en magnesiumionen die zich hebben afgezet. Helaas zijn ze relatief moeilijk om te verwijderen. Enkel speciale onderhoudsproducten zijn adequaat om de aanslag te verwijderen.

Last van kalkvorming? Gebruik nooit traditionele waterverzachters!

Heb je last van kalkvorming in je huishoudelijke apparaten en maak je daarom gebruik van een waterontkalker? Dan mag je het leidingwater niet langer als drinkwater gebruiken, want het is allesbehalve gezond voor jou en je gezin.

Traditionele waterontharders filteren namelijk de gezonde mineralen zoals calcium (Ca++) en magnesium (Mg++) uit het water. Zoals eerder vermeld zijn die mineralen net essentieel voor jouw gezondheid. Ook voegen traditionele waterverzachters natrium toe aan het water, wat dan weer nefast is voor jouw gezondheid.

De Water Activator: kalkvorming verdwijnt, gezonde mineralen blijven

Wil je de gezonde mineralen calcium en magnesium behouden, maar toch verlost zijn van kalkoverlast in je huishoudelijke apparaten? Probeer dan de Water Activator van AguaVibes. De Water Activator voorkomt kalkvorming en behoudt de samenstelling en de kwaliteit van het leidingwater.

Zo behandelt de Water Activator het water door middel van een elektromagnetisch veld, waardoor kalkvorming voorkomen wordt. Dat betekent dat de gezonde mineralen calcium (Ca++) en magnesium (Mg++) in het water blijven.

De voordelen van de Water Activator

  • Geen kalksteen
  • Gezonde mineralen blijven behouden
  • Geen chemische producten
  • Kostenbesparing
  • Eenvoudige plaatsing

AguaVibes: gezond leidingwater én geen kalkvorming


AguaVibes staat voor gezond water. We concentreren ons op de gezondheid van mensen, het milieu en toestellen. Daarom ontwikkelen we producten die jouw gezondheid bevorderen en ecologisch zijn. We beseffen dat water de basis is van al het leven. En het verdient dan ook onze focus.

Deel dit artikel