Calcium in water: wat zijn de voordelen?

Share

Calcium in water is goed voor jouw gezondheid. In deze blog lees je meer over de voordelen van calcium voor jouw gezondheid.

Calcium in water komt jouw gezondheid ten goede. Zo speelt het mineraal niet alleen een grote rol in het onderhoud van je botten en tanden, maar is het ook belangrijk voor de werking van je zenuwstelstel en geheugen. Lees meer over de voordelen in deze blog.

Zit er calcium in water?

Het water dat uit jouw kraan komt, is rijk aan mineralen. Denk maar aan magnesium en calcium. En al maar goed ook, want deze mineralen zijn onmisbaar voor je botten en bepaalde lichaamsfuncties.

Zo kan een tekort aan calcium onder meer leiden tot een verminderde kwaliteit van je botten. Hieronder lijsten we enkele voordelen van calcium voor jouw lichaam op.

1. Opbouw van de botten en tanden

Nadat je een slok water hebt genomen, wordt calcium voornamelijk opgenomen in je botten. Naast het onderhoud en de opbouw van je botten en tanden, voorkomt calcium ook botontkalking op latere leeftijd.

2. Spierfuncties

Verder is calcium onder meer cruciaal voor het normaal functioneren van onze spieren. Calcium zorgt namelijk voor een vlotte spiersamentrekking. Ook is het mineraal erg belangrijk in het proces van de spiergroei.

3. Werking zenuwstelsel en bloedstolling

Een kleine hoeveelheid van calcium komt terecht in je bloed of andere cellen. Zo zorgt calcium voor een optimale werking van je zenuwstelstel, de bloedstelling en het transport van andere mineralen in je lichaam.

Zijn er ook nadelen aan calcium in water?

Helaas wel. Samen met magnesium kan calcium zorgen voor kalkvorming in het kraanwater. Die kalk blijft dan achter in jouw leidingen, huishoudelijke apparaten en sanitair. Er zijn waterontharders die dat kalkprobleem kunnen verhelpen, maar zij verwijderen eveneens calcium en andere gezonde mineralen uit het water.

Ontdek de Water Activator!

Het is daarom beter om een oplossing te zoeken die niet alleen de kalk verhelpt, maar ook de gezonde mineralen in het water laat blijven. De Water Activator van AguaVibes® verwijdert en voorkomt kalk, werkt zonder chemische producten en behoudt de essentiële mineralen.

Meer weten over de Water Activator?

Ben je geïnteresseerd in wat calcium in water voor jou kan doen? En wil je meer informatie over hoe de Water Activator werkt? Dan kan je er op deze pagina meer over lezen.

Of neem gerust contact op met AguaVibes®. In een vrijblijvend gesprek leggen we graag de werking van de Water Activator uit.

Kalkprobleem eBook

Download
ons gratis eBook

Jouw kalkprobleem opgelost zonder zout en onderhoud

Naam
Email
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ontvang nu een gratis offerte!

Wil jij ook kalkvrij en mineraalrijk water? We helpen je graag met "neen" te zeggen tegen kalkproblemen en plastic flessen.

Vrijblijvende offerte aanvragen
Beoordelingen
Uitmuntend
Jan 01

“ Het doet perfect wat het moet doen, na een paar dagen zie je bijvoorbeeld dat de aangekoekte kalk begint los te komen. Het is een milieubewuste keuze, geen zouten die in de riolering komen, geen chemische producten in je water. Het water blijft perfect drinkbaar. En het is in mijn ogen goedkoop.”

Didier van Goey
37 jaar
Dec 05

"Jarenlang heb ik een waterontharder met zout gehad, maar dat werd mij op den duur te kostelijk. Daarom kocht ik zo’n Water Activator, want dat toestel heeft geen onderhoud nodig. Het werkt begod evengoed en zelfs beter, want nu kan ik gewoon van de kraan drinken…"

Ron Sterckx
52 jaar
Nov 11

"Ik ben al lang bezorgd om het milieu, maar vooral sinds ik kinderen heb. Daarom vind ik de Water Activator perfect. Ik hoef nooit nog water uit plastic flessen te kopen, want ik drink gewoon van de kraan. En het water is zelfs nog gezond ook!"

Céline Breugelmans
46 jaar
Okt 22

"Geringe plaats dat het toestel inneemt. Geen zout nodig. Plaatsing door installateur. Resultaat is zelfs beter dan verwacht!!! Water is echt overal zachter en ook beter van smaak!!!Zeker ook de prijs/kwaliteit!"

Walter De Sutter
52 jaar