Calcium in water: wat zijn de voordelen?

Calcium in water

Calcium in water komt jouw gezondheid ten goede. Zo speelt het mineraal niet alleen een grote rol in het onderhoud van je botten en tanden, maar is het ook belangrijk voor de werking van je zenuwstelstel en geheugen. Lees meer over de voordelen in deze blog.

Zit er calcium in water?

Het water dat uit jouw kraan komt, is rijk aan mineralen. Denk maar aan magnesium en calcium. En al maar goed ook, want deze mineralen zijn onmisbaar voor je botten en bepaalde lichaamsfuncties.

Zo kan een tekort aan calcium onder meer leiden tot een verminderde kwaliteit van je botten. Hieronder lijsten we enkele voordelen van calcium voor jouw lichaam op.

1. Opbouw van de botten en tanden

Nadat je een slok water hebt genomen, wordt calcium voornamelijk opgenomen in je botten. Naast het onderhoud en de opbouw van je botten en tanden, voorkomt calcium ook botontkalking op latere leeftijd.

2. Spierfuncties

Verder is calcium onder meer cruciaal voor het normaal functioneren van onze spieren. Calcium zorgt namelijk voor een vlotte spiersamentrekking. Ook is het mineraal erg belangrijk in het proces van de spiergroei.

3. Werking zenuwstelsel en bloedstolling

Een kleine hoeveelheid van calcium komt terecht in je bloed of andere cellen. Zo zorgt calcium voor een optimale werking van je zenuwstelstel, de bloedstelling en het transport van andere mineralen in je lichaam.

Zijn er ook nadelen aan calcium in water?

Helaas wel. Samen met magnesium kan calcium zorgen voor kalkvorming in het kraanwater. Die kalk blijft dan achter in jouw leidingen, huishoudelijke apparaten en sanitair. Er zijn waterontharders die dat kalkprobleem kunnen verhelpen, maar zij verwijderen eveneens calcium en andere gezonde mineralen uit het water.

Ontdek de Water Activator!

Het is daarom beter om een oplossing te zoeken die niet alleen de kalk verhelpt, maar ook de gezonde mineralen in het water laat blijven. De Water Activator van AguaVibes® verwijdert en voorkomt kalk, werkt zonder chemische producten en behoudt de essentiële mineralen.

Meer weten over de Water Activator?

Ben je geïnteresseerd in wat calcium in water voor jou kan doen? En wil je meer informatie over hoe de Water Activator werkt? Dan kan je er op deze pagina meer over lezen.

Of neem gerust contact op met AguaVibes®. In een vrijblijvend gesprek leggen we graag de werking van de Water Activator uit.

Deel dit artikel